18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ισόβια στον 61χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ισόβια κάθειρξη συν έναν χρόνο καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, τον 61χρονο ο οποίος σκότωσε με 14 μαχαιριές την 56χρονη σύζυγό του τον Ιούλιο του 2022 στο Μαλάκι Ρεθύμνου, στην Κρήτη.

Τα ισόβια επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο ένας χρόνος για οπλοχρησία, σύμφωνα με όλα όσα αναφέρει το zarpanews.gr.

Νωρίτερα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία, ενώ απέρριψε ομόφωνα τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, που είχε προτείνει η υπεράσπιση.

Κόλαφος η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας ανέφερε ότι ακόμα μέχρι σήμερα ο κατηγορούμενος δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει.

Συγκεκριμένα, η ίδια εξηγεί ότι ο κατηγορούμενος έκοψε το νήμα της ζωής της επί 42 χρόνια συζύγου του στερώντας την έτσι από τα παιδιά τους, επειδή εκείνη ήθελε να φύγει μακριά. Από την απολογία του φαίνεται ο ηθικός του χαρακτήρας και οι πεποιθήσεις του, δηλαδή ότι ο άντρας είναι κυρίαρχο ον και η γυναίκα ιδιοκτησία του. Παράλληλα ο κατηγορούμενος όπως υποστηρίζει η εισαγγελέας «ζητάει συγχωροχάρτι λέγοντας ότι στην ουσία το θύμα οδηγήθηκε μόνο του στο θάνατο. Από εκεί καταλαβαίνουμε το πεπαλαιωμένο των αντιλήψεων του. Δεν υπήρχε κανένας βρασμός ψυχικής ορμής».

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «ο κατηγορούμενος ήταν από πριν κατεκλεισμένος από οργή και θυμό και αυτά τα συναισθήματα δεν δημιουργήθηκαν από τον τσακωμό. Ο κατηγορούμενος πηγαίνει και παίρνει το μαχαίρι και γυρίζει στην κουζίνα. Βλέπει το θύμα που κοιτούσε προς τον τοίχο και την αιφνιδιάζει. Ήταν πισώπλατο το χτύπημα, δεν υπήρξε πάλη, δεν έγινε προσπάθεια από το θύμα να φύγει.

Την ακινητοποίησε τραβώντας της τα μαλλιά και τις κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα. Ο κατηγορούμενος είχε απόλυτη ψυχραιμία και με μεθοδικότητα, παίρνει το μαχαίρι και οδηγεί 20 λεπτά μέχρι το μαντρί του αδερφού του. Υπήρχε θυμός όχι σε σημείο που να θολώνει τη σκέψη του. Η επιλογή αυτού του τρόπου θανάτου είναι ενδεικτική για το πως αντιμετώπιζε την γυναίκα του και την έσφαξε σαν ζώο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό