23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ιστορική συμφωνία FIBA – Ευρωλίγκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ευρωλίγκα και FIBA έκαναν ένα βήμα μπροστά καταλήγοντας σε μια σημαντική συμφωνία, που προβλέπει ότι στα «παράθυρα» των Εθνικών ομάδων τον Φεβρουάριο, για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025, δεν θα υπάρχει αγωνιστική διασυλλογική δραστηριότητα.

Οι δύο αρχές συναντήθηκαν και συμφώνησαν να μη συμπέσουν χρονικά οι συναντήσεις των Εθνικών ομάδων με αυτές της Ευρωλίγκας.

Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία, αφού το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολούσε για πολλά χρόνια τις εθνικές ομοσπονδίες, που δεν είχαν διαθέσιμους τους κορυφαίους παίκτες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων τους, ενώ ταυτόχρονα είχαν διχάσει το άθλημα.

Η ανακοίνωση:

«FIBA και Euroleague συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-2024 να μην υπάρξουν στο καλεντάρι παιχνίδια Εθνικών ομάδων και Euroleague στις ίδιες ημερομηνίες.

Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για τους επόμενους 12 μήνες, έτσι ώστε να βρεθούν αποδεκτές λύσεις και από τις δύο πλευρές για το καλό του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ.

Κανένα περαιτέρω σχόλιο δε θα γίνει αυτή τη χρονική στιγμή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό