16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ιστορική πρόκριση της Ιορδανίας στον τελικό, νίκη 2-0 κόντρα στη Νότια Κορέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ιορδανία έκανε το «θαύμα» της. Απέκλεισε ένα απ’ τα φαβορί του Asian Cup, τη Νότια Κορέα, με σκορ 2-0 και έφτασε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στον τελικό του θεσμού, όπου και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ιράν ή Κατάρ.

Το ματς:

Η ομάδα του Χουσεΐν Αμουτά μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε τις δύο πρώτες σημαντικές ευκαιρίες του αγώνα. Στο 19′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία και για τη Νότια Κορέα, που κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο Σον είδε το γκολ του να ακυρώνεται, ως οφσάιντ. Στο 30′ ο διαιτητής του αγώνα καταλόγισε πέναλτι, το οποίο με τη χρήση VAR ακύρωσε. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με αρκετά πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για την Ιορδανία, αφού ο Αλ Ναϊμάτ, με «σκαφτό» σουτ, μες στη μεγάλη περιοχή, νίκησε τον Τζο και «έγραψε» το 1-0, στο 57′. Περίπου 10 λεπτά μετά, στο 66′, οι, τυπικά, γηπεδούχοι διπλασιάζουν τα τέρματά τους, με έξοχη ενέργεια του Αλ Ταμάρι. 

Το παιχνίδι, στη συνέχεια, κύλησε, πιο ομαλά, με τη Νότια Κορέα να ζητάει κι άλλο πέναλτι, στο 90′, χωρίς όμως να υπάρχει παράβαση. Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο έγιναν μία αγκαλιά, αφού είχαν ολοκληρώσει ένα «μίνι-θαύμα», που κανένας, πριν την έναρξη της διοργάνωσης, δεν περίμενε.

Ενδεκάδες:

Ιορδανία (Χουσεΐν Αμουτά 3-4-2-1): (Αμπού Λάιλα-Νασίμπ,Αλ Αράμπ,Μαρί-Χαντάντ,Αλ Ρασντάν,Αλ Ραουαμπντέ,Αμπού Χασίσ-Αλ Ταμάρι,Αλ Μαρντί-Αλ Ναϊμάτ)

Νότια Κορέα (Γιούργκεν Κλίνσμαν 4-3-3): (Τζο-Σεόλ,Κιμ,Γιούνγκ,Κιμ-Χουάνγκ,Παρκ,Λι-Χουάνγκ,Σον,Λι)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό