16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ιστορική πρόκριση Παναιτωλικού – Στα ημιτελικά του κυπέλλου και ονειρεύεται… τελικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία μεγάλη και ιστορική πρόκριση για τον Παναιτωλικό στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Αγρινίου υποδέχθηκε τον ΟΦΗ για το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι, έχοντας το υπέρ του 2-1 από το ματς της Κρήτης. Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη, κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 και με συνολικό σκορ 5-2, πήρε το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης. 

Το ματς:

 Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ανήκε στον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί παραλίγο στο 2′ να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο μετά από γύρισμα του Νέιρα, ωστόσο κανείς από τους Μπρεσάν, Φελίπε και Τοράλ δεν μπόρεσαν να βρουν την μπάλα και να πλασάρουν από κοντινή απόσταση. 

Οι Κρητικοί πίεζαν από την αρχή και είχαν μία ακόμη καλή ευκαιρία, με πρωταγωνιστή τον Μπάκιτς, ο οποίος σούταρε στο 16′ από καλό σημείο, με τον Μαλλή να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 22′ ο Στεργιάκης έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Νέιρα.

Οι γηπεδούχοι μετά το 25′ άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και στο 29′ είχαν χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Ντίαζ να σουτάρει και τον Μπάουμαν να κάνει μία τρομερή απόκρουση, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό και ο Στεργιάκης είχε φροντίσει και μετά από δυνατό φάουλ του Φελίπε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της ομάδας του.

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που τελικά κατάφερε να χαμογελάσει στο 38′, καθώς με εξαιρετικό δεξί σουτ του Ντουάρτε έξω από την περιοχή, είχε ανοίξει το σκορ και είχε αβαντάζ δύο τερμάτων για την πρόκριση.

Το δεύτερο ημίχρονο

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους δεν είχαν τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο η πρώτη καλή ευκαιρία αρκούσε για να γίνει γκολ, με τον Παναιτωλικό να διπλασιάζει τα τέρματά του. Ο Λιάβας έκανε γύρισμα και με κόντρα στον Ντουάρτε, ο Χατζηθεοδωρίδης από πλεονεκτική θέση έκανε το 2-0 και ουσιαστικά «κλείδωνε» την πρόκριση της ομάδας του, με τον ΟΦΗ να ήθελε 3 γκολ.

Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να βρουν ένα τρίτο γκολ, με τον ΟΦΗ να κυνηγούσε… ένα θαύμα. Οι Κρητικοί κατάφεραν στο ντεμπούτο του Ισέκα να μειώσουν σε 2-1 στο 72′, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο Παναιτωλικός με γκολ του Πέρεθ στις καθυστερήσεις του αγώνα «σφράγισε» τη νίκη με 3-1 και πήρε μία ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Παναιτωλικός (3-5-2): Στεργιάκης, Μαλής, Οικονόμου, Μλάντεν, Ντουάρτε, Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρίας, Τορεχόν, Ντίας, Πέδρο.

ΟΦΗ (4-2-3-1): Μπάουμαν, Μπρεσάν, Μπάκου, Νέιρα, Βούρος, Τοράλ, Τοράρινσον, Λουίζ Φελίπε, Γκλάζερ, Μπάκιτς, Αμπάντα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό