18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ισραήλ: Τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας συζητούν Νετανιάχου και κεντροαριστερά

Ειδήσεις Ελλάδα

Προσπάθεια για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας φαίνεται πως καταβάλλεται στο Ισραήλ, όπως δήλωσε υπουργός Πολιτισμού Μίκι Ζοχάρ, που προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, στελέχη της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης προσφέρθηκαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση του Νετανιάχου, στο πλαίσιο της συσπείρωσης του πολιτικού κόσμου του Ισραήλ στη μάχη απέναντι στη Χαμάς.

Η Haaretz σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις για τη κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης συνεχίστηκαν τη Δευτέρα, με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του πρώην υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντζ να απαιτεί τη συγκρότηση ενός υπουργικού συμβουλίου πολέμου χωρίς τους ακροδεξιούς υπουργούς Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και Μπεζαζέλ Σμότρις.

Εκπρόσωποι του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Λικούντ συναντήθηκαν για να συζητήσουν την προοπτική ενός έκτακτου συνασπισμού για όλη τη διάρκεια του πολέμου.

Στο τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του κόμματος του Γκαντζ πρότειναν τη σύσταση ενός πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, με μέλη τον Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, τον Γκαντζ και τον συνάδελφο του Γκαντζ στο κόμμα, τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Γκαντί Αϊζενκότ. Απαίτησαν οι αποφάσεις για τον πόλεμο να λαμβάνονται σε αυτό το υπουργικό συμβούλιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό