22.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ισραήλ: Νεκροί 31 από τους ομήρους που είχε πάρει η Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είναι νεκροί 31 από τους ομήρους που είχε πάρει η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου και κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας. 

Οι οικογένειες των 31 ομήρων ενημερώθηκαν από τις ισραηλινές αρχές. Η είδηση αυτή έγινε γνωστή λίγο αφότου ο πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε πως η Χαμάς έστειλε μία «θετική σε γενικές γραμμές» απάντηση στην πρόταση της συμφωνίας για νέα εκεχειρία, που προβλέπει απελευθέρωση ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας και αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων από φυλακές του Ισραήλ. 

«Ενημερώσαμε 31 οικογένειες ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα που κρατούνταν όμηροι δεν είναι πια εν ζωή και επιβεβαιώσαμε τον θάνατό τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι. Προηγούμενες πληροφορίες του Ισραήλ ανέφεραν ότι 136 άνθρωποι παρέμεναν όμηροι της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. 

Κατάρ: «Θετική» απάντηση της Χαμάς 

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ- Θανί δήλωσε ότι η απάντηση της Χαμάς στην πρόταση για νέα εκεχειρία «δημιουργεί αισιοδοξία» καθώς ήταν σε «γενικές γραμμές θετική», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Ο Άντονι Μπλίνκεν, που συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, θα συζητήσει αύριο με Ισραηλινούς αξιωματούχους της απάντηση της Χαμάς. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί την πέμπτη επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. 

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι πιθανή και στην πραγματικότητα απαραίτητη», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα μας για μια παρατεταμένη εκεχειρία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απελευθερωθούν όμηροι από τη Γάζα», συμπλήρωσε. 

Το Ισραήλ εξετάζει την απάντηση της Χαμάς 

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ μελετούν την απάντηση της Χαμάς στο σχέδιο για τη νέα εκεχειρία στη Γάζα, ανακοίνωσε απόψε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η απάντηση της Χαμάς διαβιβάστηκε στη Μοσάντ μέσω του μεσολαβητή του Κατάρ. Οι λεπτομέρειες εξετάζονται με προσοχή από τους αξιωματούχους που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού. 

Με πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό