24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ισπανία: Δημοψήφισμα και πολιτική αμνηστία οι όροι του junts για να υποστηρίξει Σάντσεθ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts θα επιδιώξει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που δημιούργησαν οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία για να προωθήσει την αυτονομία της Καταλονίας, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του κόμματος

Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts θα επιδιώξει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που δημιούργησαν οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία για να προωθήσει την αυτονομία της Καταλονίας, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ζίρντι Τουρούλ.

Ενα δημοψήφισμα και μία πολιτική αμνηστία αποτελούν κλειδί για την επίλυση του πολιτικού θέματος της Καταλονίας, είπε σε συνέντευξή του στο τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο RAC 1.

Το Junts μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κλειδί στην προσπάθεια του απερχόμενου σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το καταλανικό κόμμα έχει αποκλείσει εκ προοιμίου το ενδεχόμενο να υποστηρίξει το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, που ήρθε πρώτο στις χθεσινές εκλογές, στην δική του προσπάθεια να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας μαζί με το ακροδεξιό Vox.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό