19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΙΣΑ: Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο για να δείτε πιθανότητες μόλυνσης από κορονοϊό

Ειδήσεις Ελλάδα

ΙΣΑ: Αυτή είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα προφορικού ελέγχου του Co-19. Κάντε κι εσείς το απλό αυτό τεστ

ΙΣΑ: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, δίνει μία διαδικτυακή υπηρεσία, που αξιολογεί τις πιθανότητες μόλυνσης από τον κορονοϊό. Το συγκεκριμένο σύστημα, είναι ένα τσεκ από που εκτιμά τις πιθανότητες κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό και αν χρειάζεται να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, Το σύστημα που αναπτύχθηκε από την Docandu, αξιοποιεί την ιατρική βιβλιογραφία, τη τεχνολογία και τη στατιστική για να προσδιορίσει την πιθανότητα να έχει κάποιος μολυνθεί ώστε να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια.

Ο πολίτης καλείται να απαντήσει μία σειρά ερωτήσεων, όπου μεταξύ άλλων ιχνηλατούνται οι κοινωνικές – επαγγελματικές επαφές που έχει, και μέσα από απλά βήματα να διαπιστώσει εάν έχει πιθανώς προσβληθεί από τον κορονοϊό, καθώς και αν ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και δεν το γνωρίζει.

Μέσα από την απάντηση που θα λάβει από την πλατφόρμα, οδηγείται σε επόμενα βήματα, όπου λαμβάνει συμβουλές από επίσημους κρατικούς φορείς ή επικοινωνία με ιατρό εφόσον κρίνεται μέσος ή υψηλός ο κίνδυνος να έχει προσβληθεί από τον Co-19.

Η υπηρεσία αυτή διατίθεται δωρεάν μέσω του site του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είναι σύντομη και πανεύκολη στο χειρισμό. Στην κεντρική σελίδα του ΙΣΑ (www.isathens.gr), ο χρήστης μπορεί να πατήσει το εικονίδιο «Έλεγχος Κορονοϊού» και να ξεκινήσει τον έλεγχο χωρίς την χρήση apps ή άλλων δεσμεύσεων.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στο κοινό και λειτουργεί επικουρικά με το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορονοϊό 1110 του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής

Να παρατηρήσουμε ότι δόθηκε μεγάλη διάσταση επικοινωνιακά γι΄ αυτή την πλατφόρμα, η οποία, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε απλά επιβεβαιώνει τις δικές σας… υποψίες. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό