21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ιράν: «Σοκαρισμένη» η αμερικανική διπλωματία από την εκτέλεση του Ακμπάρι

Ειδήσεις Ελλάδα

«Σοκαρισμένη» δηλώνει η αμερικανική διπλωματία από την εκτέλεση του Βρετανο-Ιρανού Αλιρεζά Ακμπάρι από το καθεστώς της Τεχεράνης για «κατασκοπεία» και βρίσκεται στο πλευρό της βρετανικής κυβέρνησης κατά μίας «άδικης» ενέργειας.

Οι αυθαίρετες κρατήσεις, οι εξαναγκασμοί σε ομολογίας και οι εκτελέσεις με πολιτικά κίνητρα είναι απολύτως απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο Λονδίνο δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν την «αποκρουστική», όπως την χαρακτήρισε, εκτέλεση στο Ιράν του Βρετανοϊρανού Αλιρεζά Ακμπαρί. «Η εκτέλεση του Βρετανοϊρανού Αλιρεζά Ακμπαρί στο Ιράν είναι αποκρουστική και ανατριχιαστική», έγραψε στο Twitter η πρέσβειρα Τζέιν Χάρτλεϊ. «Οι ΗΠΑ ενώνονται με το Ηνωμένο Βασίλειο στην καταδίκη αυτής της βάρβαρης πράξης. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Ακμπαρί», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο αποσύρει προσωρινά τον Βρετανό πρεσβευτή στο Ιράν για περαιτέρω διαβουλεύσεις, μετά την εκτέλεση του Βρετανο-Ιρανού Αλιρεζά Ακμπάρι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό