18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ιδανική εκκίνηση για Πετρούνια στο Παγκόσμιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ύστερα από μια υποδειγματική εμφάνιση, ο Λευτέρης Πετρούνιας εξασφάλισε θέση στην οκτάδα του τελικού στους κρίκους, στην αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής της Αμβέρσας.

Ο Ολυμπιονίκης εκτέλεσε σχεδόν τέλεια το πρόγραμμά του στον προκριματικό και συγκέντρωσε 14,900 βαθμούς, επίδοση που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν δεν είχε μία μικρή αναπήδηση στην έξοδό του.

Η βαθμολογία αυτή τον φέρνει μέχρι στιγμής στην πρώτη θέση και με διαφορά από τους περισσότερους ανταγωνιστές του, με τους προκριματικούς ομίλους να συνεχίζονται.

Οι φιναλίστ στους κρίκους (όπως και στα υπόλοιπα αγωνίσματα) θα αναδειχθούν επίσημα το μεσημέρι της Κυριακής (01/10) με την ολοκλήρωση των προκριματικών, όμως ο Πετρούνιας έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την είσοδό του στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου (07/10), μέσω του οποίου ελπίζει να κατακτήσει την Ολυμπιακή πρόκριση για το Παρίσι.

Ο Στέφανος Τσολακίδης βαθμολογήθηκε με 12,933 στο δίζυγο και είναι προς το παρόν 33ος στην κατάταξη του αγωνίσματος, μένοντας εκτός οκτάδας.

Στον τελευταίο προκριματικό όμιλο (Κυριακή 01/10, ώρα 13:15 – 15:05) θα αγωνιστεί επίσης ο Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος θα διεκδικήσει Ολυμπιακή πρόκριση μέσω του σύνθετου ατομικού.

Ο 29χρονος πρωταθλητής θα κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και στα έξι όργανα, ώστε το βαθμολογικό άθροισμα να τον φέρει ψηλά στην κατάταξη του σύνθετου ατομικού και να του χαρίσει ένα από τα οκτώ εισιτήρια που θα δοθούν στους εκπροσώπους ισάριθμων χωρών (εξαιρούνται οι αθλητές των χωρών που θα κερδίσουν ομαδική πρόκριση).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό