22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ιαπωνική σύμπραξη για την κατασκευή πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου CO2

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύναψη συνεργασίας για την κατασκευή ενός δοκιμαστικού πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου CO2 (LCO2) προχώρησαν η Ένωση Μηχανικής Προόδου (ENAA) της Ιαπωνίας και η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Sanyu Kisen.

H Sanyu Kisen παρήγγειλε την παραγωγή του συστήματος δεξαμενών που έχει βασιστεί σε σχέδια της ENAA και την κατασκευή του δοκιμαστικού πλοίου στο ναυπηγείο Mitsubishi Shipbuilding.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και την παράδοση του πλοίου, η ENAA θα ναυλώσει το πλοίο από τη Sanyu Kisen για τη διεξαγωγή ερευνών και δοκιμαστικών ελέγχων για την εφαρμογή της τεχνολογίας μεταφοράς LCO2 στα πλοία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το πλοίο θα αξιοποιηθεί για τη συλλογή δεδομένων κάτω από διάφορες περιστάσεις φόρτωσης και σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Η ENAA ηγείται των διαδικασιών σχεδιασμού, αξιολόγησης, ανάλυσης και συντονισμού του project.

Τα ιαπωνικά ναυπηγεία ήταν πρωτοπόρα στη δημιουργία σχεδίων για πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στη δεκαετία του ’70 και του ’80. Σήμερα, επιδιώκουν να καινοτομήσουν ξανά, καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία αναζητά λύσεις απομάκρυνσης από τα συμβατικά καύσιμα και μείωσης των ρύπων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό