18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θ. Ρουσόπουλος και Κ. Ζαχαριάδης στο Naftemporiki TV

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μεταναστευτικό και η Ροδόπη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στο κανάλι της Ναυτεμπορικής ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε πως «πρέπει να ενισχύσουμε τις πολιτικές μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε μέλη της οικογένειας της Ευρώπης και έχουμε λόγο, δεν γίνεται ο Νότος να είναι μόνος του σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όσο το μεταναστευτικό». Ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε πως «εμείς δεν στοχοποιούμε το λιμενικό, ξέρουμε καλά ότι όλου αυτοί οι άνθρωποι με αγώνα διασώζουν ανθρώπους εδώ και χρόνια, όμως εκτελούν κάποιες εντολές τα σώματα ασφαλείας, το ερώτημα είναι τι εντολές δίνονται, τίθενται ερωτήματα από τον διεθνή Τύπο, έχουμε μια αποτυχία στην πράξη, δεν μπορούμε να μην το δούμε αυτό». Ανέφερε επίσης ότι «η θέση του κόμματος είναι η θέση του προέδρου του κόμματος, ο φράχτης είναι μέσο αποτροπής της παράτυπης μετανάστευσης, όμως λέμε ότι χρειάζονται ασφαλείς δίοδοι μετανάστευσης».

Σε ό,τι αφορά τη Ροδόπη, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως «υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν βελτιωθεί, ένα από αυτά που δεν δεχόμαστε να αλλάξει είναι ο οποιοσδήποτε να δηλώνει ότι είναι μέλος μιας τουρκικής μειονότητας, τουρκική μειονότητα δεν υπάρχει, δεν είναι υποψήφιος με εμάς πλέον ένας άνθρωπος που κατηγορήθηκε για τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες απόψεις». Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως «θεωρώ προσβλητικό να ζητηθεί σε οποιονδήποτε βουλευτή να δηλώσει ότι είναι Έλληνας, έχει ανοίξει μια επικίνδυνη συζήτηση ο κ. Μητσοτάκης, προσπάθησε να στήσει μια παγίδα και έπεσε μέσα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι εμείς είμαστε εθνική εξαίρεση, αυτές είναι τοξικές επικίνδυνες ανοησίες». Ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε πως «σε καμία περίπτωση δεν είναι ανοησίες αυτά που είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., είναι κρίσιμα θέματα που ορίζουν ένα μέλλον σε σχέση με την Τουρκία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό