19.5 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Θρίλερ με 8 εγκλωβισμένους Έλληνες στην «περικυκλωμένη» Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Εγκλωβισμένοι σε διασταυρούμενα πυρά στην εμπολεμη ζώνη της Γάζας βρίσκονται οι τελευταίοι Έλληνες που παραμένουν στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flash.gr, πρόκειται για οκτώ Έλληνες, μεταξύ των οποίων δύο ιερείς. Οι πέντε έχουν βρει καταφύγιο στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου, σχεδόν στην καρδιά της πόλης της Γάζας, ενώ οι άλλοι τρεις σε παρακείμενο κτήριο.

Με τις μάχες να μαίνονται και τις ισραηλινές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει την πόλη, έχοντας παράλληλα «διχοτομήσει» τα παλαιστινιακά εδάφη σε βόρεια και νότια Γάζα, η διαφυγή τους προς τη Ράφα θεωρείται μια αποστολή ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη.

Προτεραιότητα στην παρούσα φάση είναι να παραμείνουν ασφαλείς στο σημείο που βρίσκονται, ώστε με την πρώτη ευκαιρία και στο ενδεχόμενο εκεχειρίας ή κατάπαυσης του πυρός, να κινηθούν με ασφάλεια νότια προς την Αίγυπτο.

Αυτό προϋποθέτει να διασχίσουν με ότι μέσο είναι διαθέσιμο -ακόμη και με τα πόδια- μια απόσταση 33 χιλιομέτρων, από το Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου προς το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, και στη συνέχεια να περάσουν στην Αίγυπτο όπου θα τους παραλάβουν οι ελληνικές διπλωματικές αρχές.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με το Κάιρο ενώ ανοικτός δίαυλος υπάρχει και με το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα και των οκτώ έχουν δοθεί και στις δύο πλευρές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό