16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Θρίαμβος: Τρίτος στον κόσμο ο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Απόστολος Χρήστου τα κατάφερε και πάλι. Πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα, στα 100μ. ύπτιο, με τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη να ακολουθεί στην 4η θέση.

Αν και ο ίδιος ο Χρήστου δεν έμεινε ικανοποιημένος από την επίδοση του καθώς έχει χρόνους κάτω από τα 53 δευτερόλεπτα στα χέρια του, ωστόσο το 53.36 ήταν αρκετό για να του δώσει το χάλκινο μετάλλιο που είναι το πρώτο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και σαφώς πρόκειται για τεράστια επιτυχία.

Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη που έκανε εξαιρετικό δεύτερο 50αρι (27.22) για να ολοκληρώσει σε 53.38 και να καταλάβει τελικά την 4η θέση. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Χάντερ Άρμστρονγκ (ΗΠΑ) με 52.68 και το αργυρό στον Χιούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία) με 52.70.

Ο Χρήστου έκανε καλή εκκίνηση και ήταν μεταξύ 2ης και 3ης θέσης, κάνοντας γύρισμα στα 25.63. Ο Μακρυγιάννης είχε μείνει πιο πίσω, όμως στο τελευταίο πενηντάρι έβαλε τη δυνατά του κι άρχισε να πλησιάζει. Ο χάλκινος νικητής έδινε μάχη με τον Πίτερ Κούτσε για το βάθρο, όμως ο Νοτιοαφρικανός άρχισε να υποχωρεί κι έτσι ο 27χρονος Έλληνας βρέθηκε στο βάθρο με χρόνο 53.36. Ο Μακρυγιάννης ακολούθησε με 53.38 και οι δύο κολυμβητές έγραψαν ιστορία.

Κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο, αλλά το έβδομο συνολικά σε μεγάλες διοργανώσαεις, ενώ ο Μακρυγιάννης έφτασε δύο κλάσματα από το μετάλλιο στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Παγκόσμιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό