33.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Θρίαμβος του Λεκλέρ στο… σπίτι του

Ειδήσεις Ελλάδα

Την έκτη νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα και πρώτη μετά από σχεδόν δύο χρόνια σημείωσε ο Σαρλ Λεκλέρ και μάλιστα ενώπιον του κοινού του, στο Γκραν Πρι του Μονακό.

Ο πιλότος της Ferrari επικράτησε στον αγώνα του Πριγκιπάτου, όγδοος στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και μείωσε λίγο τη διαφορά του από τον παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωτοπόρο της κατάταξης, Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), που περιορίστηκε στην έκτη θέση.

Η Ferrari έκανε μάλιστα το «1-3», αφού στο πόντιουμ βρέθηκε και ο έτερος οδηγός της, Κάρλος Σάινθ (τρίτος), ενώ ανάμεσά τους παρεμβλήθηκε η εφετινή έκπληξη της διοργάνωσης, ο Αυστραλός Όσκαρ Πιάστρι (McLaren).

Μόλις στον πρώτο γύρο ο Σέρχιο Πέρες βρέθηκε στις μπαριέρες μετά από επαφή με τον Κέβιν Μάγκνουσεν και η Red Bull του διαλύθηκε, χτυπώντας τις Haas των Μάγκνουσεν και Χούλκενμπεργκ, ενώ σε άλλο σημείο υπήρξε και σύγκρουση των δύο οδηγών της Alpine, Οκόν και Γκασλί.

Ο αγώνας διακόπηκε για να καθαριστεί η πίστα, και ξανάρχισε μετά από 45 λεπτά. Με τη δεύτερη εκκίνηση ο Λεκλέρ κράτησε την πρώτη θέση, με τους Πιάστρι και Σάινθ να ακολουθούν.

Μετά τους πρώτους τρεις, η βαθμολογούμενη δεκάδα είχε ως εξής κατά σειρά αναφοράς:

Λάντο Νόρις (McLaren), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Γιούκι Τσουνόντα (Racing Bulls), Αλεξάντερ Άλμπον (Williams), Πιέρ Γκασλί (Alpine).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό