17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Θρίαμβος της Βοντρούσοβα στο Γουίμπλεντον

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα άφησε την Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ χωρίς τίτλο Γκραν Σλαμ, καθώς τη νίκησε με 6-4, 6-4 στον τελικό του Γουίμπλεντον κι έγινε η πρώτη τενίστρια που κατακτά τον τίτλο στο Λονδίνο, στο απλό Γυναικών, χωρίς να βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις («μη διακριτές») θέσεις (Νο42).

Η 24χρονη αριστερόχειρας, η οποία πριν από ένα χρόνο χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση στον καρπό, αποδείχθηκε πολύ σταθερή απέναντι στην αγχωμένη και με πάρα πολλά λάθη Ζαμπέρ, που όπως και πέρυσι περιορίστηκε στη δεύτερη θέση.

REUTERS/Dylan Martinez

Η Αφρικανή, που νικήθηκε από την Έλενα Ριμπάκινα πέρυσι και από την Ίγκα Σφιόντεκ στον τελικό του U.S. Open το 2022, διεκδίκησε τον τίτλο του πρώτου Άραβα παίκτη που θα κατακτούσε τίτλο Γκραν Σλαμ και η πρώτη Αφρικανή που θα σήκωνε ένα από τα τέσσερα μεγάλα τρόπαια της χρονιάς.

Με 31 λάθη, ωστόσο, βρέθηκε πολύ πίσω από το καλύτερο τένις που μπορούσε να παίξει, «σκοτώνοντας» τις πιθανότητές της για νίκη, η οποία θα ήταν μια στιγμή-ορόσημο για το γυναικείο άθλημα.

REUTERS/Toby Melville

«Αυτή είναι η πιο οδυνηρή απώλεια της καριέρας μου», είπε δακρυσμένη η αγαπημένη τού κοινού. «Σήμερα θα είναι μια δύσκολη μέρα για μένα, αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσω και θα επιστρέψω πιο δυνατή».

«Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά υπόσχομαι ότι θα επιστρέψω και μια μέρα θα κερδίσω αυτό το τουρνουά», υποσχέθηκε.

REUTERS/Dylan Martinez

Η Βοντρούσοβα είχε καταφέρει να κερδίσει μόνο έναν αγώνα στις προηγούμενες τέσσερις επισκέψεις της στο Γουίμπλεντον και πέρυσι ήρθε με τον καρπό της σε γύψο, προκειμένου να στηρίξει μια φίλη της και να πάει για ψώνια στην αγγλική πρωτεύουσα.

REUTERS/Dylan Martinez

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή», είπε η Τσέχα, της οποίας ο σύζυγος, Στέπαν Σίμεκ, ήταν παρών στον τελικό, αφού πέρασε τις τελευταίες δύο εβδομάδες φροντίζοντας τη γάτα τους, Φράνκι, στην Πράγα.

REUTERS/Andrew Couldridge

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό