23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Θρήνος στον κόσμο των anime

Ειδήσεις Ελλάδα

Θρήνος στον κόσμο των anime καθώς πέθανε ο δημιουργός των «Dragon Ball», Akira Toriyama, σε ηλικία 68 ετών.

Όπως αναφέρει το BBC, ο «πατέρας» ενός από τα πιο δημοφιλή και επιδραστικά ιαπωνικά κόμικ έφυγε από τη ζωή μετά από σοβαρή αιμορραγία στον εγκέφαλο, όπως ανακοίνωσε το στούντιο του σήμερα Παρασκευή (8/3).

Οι φαν των Dragon Ball έχουν αρχίσει ήδη να αποτίουν φόρο τιμής στον Toriyama, ευχαριστώντας τον για τη δημιουργία χαρακτήρων που έγιναν μέρος της παιδικής τους ηλικίας.

Η σειρά κόμικ Dragon Ball έκανε το ντεμπούτο της το 1984. Ακολουθεί ένα αγόρι που ονομάζεται Son Goku στην προσπάθειά του να συλλέξει μαγικές «μπάλες δράκου» για να υπερασπιστεί τη Γη από εξωγήινους που ονομάζονται Saiyans.

Ο Akira Toriyama πέθανε την Παρασκευή 1 Μαρτίου και μόνο η οικογένειά του και πολύ λίγοι φίλοι παρευρέθηκαν στην κηδεία του, σύμφωνα με δήλωση του ιστότοπου Dragon Ball.

«Είχε ακόμη πολλά πράγματα να προσφέρει. Ωστόσο, έχει αφήσει πολλούς τίτλους manga και έργα τέχνης σε αυτόν τον κόσμο», ανέφερε το στούντιο του.

«Ελπίζουμε ότι ο μοναδικός κόσμος που δημιούργησε ο Akira Toriyama θα συνεχίσει να αγαπιέται από όλους για πολύ καιρό ακόμα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Akira Toriyama / Φωτ.: ΕΡΑ

Γεννημένος στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας το 1955, ο Toriyama έκανε το «μπαμ» με το manga του, «Dr. Slump». Κατόπιν, «γέννησε» το Dragon Ball με το οποίο κατέκτησε τον πλανήτη. Παράλληλα έχει εργαστεί και ως δημιουργός χαρακτήρων για τα games Dragon Quest (όλη τη σειρά), Chrono Trigger και Blue Dragon.

Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2013 στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi, ο Akira Toriyama είχε αναφέρει ότι «δεν είχε ιδέα» πώς το Dragon Ball έγινε τόσο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτήρισε τη σειρά ως θαύμα, «δεδομένου του πώς βοήθησε κάποιον σαν εμένα που είναι δύσκολη προσωπικότητα να κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά και να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία».

«Όταν σχεδίαζα τη σειρά, το μόνο που ήθελα να πετύχω ήταν να ευχαριστήσω τα μικρά παιδιά στην Ιαπωνία», είχε σημειώσει, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό