18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θολώνει πλέον αυτόματα όλες τις ακατάλληλες φωτογραφίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google προχώρησε στο λανσάρισμα νέων εργαλείων για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών, αναβαθμίζοντας σημαντικά ειδικά την κατηγορία «Results about You» με την προσθήκη συστήματος ειδοποιήσεων (αρχικά στις ΗΠΑ).

Η συγκεκριμένη κατηγορία είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά πέρυσι τον Σεπτέμβριο με σκοπό να καταστήσει εύκολη την διαγραφή προσωπικών πληροφοριών από τη μηχανή αναζήτησης της Google, όπως ο τηλεφωνικός αριθμός, η διεύθυνση κατοικίας και η διεύθυνση email. Πλέον, η εταιρεία έχει προσθέσει για τους κατοίκους στις ΗΠΑ (σ.σ. σύντομα θα επεκταθεί παγκοσμίως) και την επιλογή να λαμβάνεις ειδοποίηση κάθε φορά που εμφανίζονται δικές σου προσωπικές πληροφορίες για να στέλνεις αυτόματα αίτημα διαγραφής.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα εξέλιξη που αφορά όλους τους χρήστες παγκοσμίως, είναι το αυτόματο θόλωμα των ακατάλληλων φωτογραφιών (π.χ. βίαιο ή πορνογραφικό περιεχόμενο) όταν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, ακόμα και αν ο χρήστης δεν έχει ενεργοποιήσει το φίλτρο SafeSearch.

Επίσης, η Google επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν οποιαδήποτε προσωπική ακατάλληλη εικόνα – φωτογραφία τους από τα αποτελέσματα αναζήτησης απλοποιώντας σημαντικά την διαδικασία του αιτήματος. Για παράδειγμα, εάν κάποτε δημοσιεύσατε τέτοιου είδους προσωπικό υλικό σε μια ιστοσελίδα και έπειτα το διαγράψατε, μπορείτε να αιτηθείτε στη Google να αφαιρείται αυτόματα από τα αποτελέσματα αναζήτησης εάν δημοσιευθεί εκ νέου χωρίς τη συγκατάθεση σας.

Τέλος, η Google δίνει άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου με τους όρους «google parental controls» ή «google family link».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό