18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θλιβερές εικόνες: Δεκάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε ακτή του Τέξας 

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα ψάρια ξεβράστηκαν νεκρά στην ακτή αφού πρώτα έπαθαν ασφυξία μέσα στο νερό καθώς, σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν είχαν οξυγόνο στα θερμά νερά που κολυμπούσαν

Δεκάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην ακτή του Κόλπου του Τέξας το Σαββατοκύριακο, καλύπτοντας την ακτογραμμή και οδηγώντας τους τοπικούς αξιωματούχους να αποκλείσουν την ακτή για τους επισκέπτες 

WATCH: Thousands of dead fish washed up on a beach in Texas pic.twitter.com/XyFVNsnzth

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) June 13, 2023

Το θλιβερό περιστατικό – που σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στις καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες –  έγινε στην Quintana και στην παραλία Bryan. 

Τα ψάρια ξεβράστηκαν νεκρά στην ακτή αφού πρώτα έπαθαν ασφυξία μέσα στο νερό καθώς,  σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν είχαν οξυγόνο στα θερμά νερά που κολυμπούσαν.

Dead fish washed up along miles of Texas’s Gulf Coast on Friday because of low oxygen levels in the water. Some fish are still surfacing. https://t.co/D0qjiQ6IRA

— The Washington Post (@washingtonpost) June 13, 2023

Η αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων της ακτής του Κόλπου λόγω της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να έχει συμβάλει στον θάνατο των ψαριών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τέτοιοι θάνατοι ψαριών μπορεί να γίνουν πιο συχνοί καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και τα επίπεδα οξυγόνου στους ωκεανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη πέφτουν.

Μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών κατέληξε το 2019 στο συμπέρασμα ότι η αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών έχει αυξήσει τα περιστατικά υποξίας – ή χαμηλών επιπέδων οξυγόνου – στα παράκτια ύδατα, απειλώντας τους πληθυσμούς των ψαριών.  



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό