24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Θλίψη για το θάνατο του Φαμπιάν Ο΄ Νιλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Φαμπιάν Ο΄ Νιλ δεν τα κατάφερε στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής του. Ο παλαίμαχος Ουρουγουανός διεθνής μέσος, με καριέρα στην Ιταλία (Γιουβέντους, Κάλιαρι και Περούτζια) μεταξύ άλλων, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες στην εντατική μονάδα θεραπείας της κλινικής Medica Uruguaya, στο Μοντεβιδέο, καθώς το πρόβλημά του με τον αλκοολισμό οδήγησε τον Ο΄ Νιλ σε οξεία κίρρωση του ήπατος.

Γεννημένος στις 14 Οκτωβρίου 1973 στο Πάσο ντε λος Τόρος, έκανε το άλμα στην καριέρα του το 1995, όταν πέταξε για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για τη Σαρδηνία και την Κάλιαρι.

Στους «Ροσομπλού» έμεινε ως το 2000, οπότε ακολούθησε η μεταγραφή στους Γιουβέντους. Στους «Μπιανκονέρι» έμεινε ως το 2002, για να ακολουθήσει η Περούτζια και ξανά η Κάλιαρι.

Στην Ιταλία κατέγραψε συνολικά 115 συμμετοχές με απολογισμό με 11 γκολ και 4 ασίστ. Ο Ο΄ Νιλ ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Νασιονάλ της Ουρουγουάης, το 2003.

Η Κάλιαρι, που τον είχε ήδη συμπεριλάβει στο «Hall of Fame» της, τον αποχαιρέτισε με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Twitter:

«Περήφανοι που μπορέσαμε να θαυμάσουμε την ιδιοφυΐα σου από κοντά: αγνή, κρυστάλλινη, σαν τα πιο πολύτιμα διαμάντια. Μας έκανες να ερωτευτούμε την κλάση σου, η Κάλιαρι δεν έπαψε ποτέ να αγαπάει τον Μάγο της με το “10” στους ώμους. Αναπαύσου εν ειρήνη Φάμπιαν. Για πάντα ένας από εμάς».

Με τη φανέλα των «Ροσομπλού» ο Ο΄Νιλ κατέγραψε 120 εμφανίσεις, σημειώνοντας δώδεκα γκολ στο διάστημα από το 1995 έως το 2000.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό