16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Θετικός στον κορωνοϊό, σε μια κρίσιμη φάση της COP27

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε απομόνωση βρίσκεται στην Αίγυπτο ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα Τζον Κέρι, αφού βρέθηκε θετικός στον Co-19, περιπλέκοντας τις προσπάθειες σχεδόν 200 κρατών να καταλήξουν σε μια νέα διεθνή συμφωνία για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο Κέρι είχε θετικό τεστ αργά την Παρασκευή, η οποία επρόκειτο να είναι και η επίσημη ημερομηνία λήξης δύο εβδομάδων των διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ στο Σαρμ Ελ-Σέιχ για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την αποζημίωση των χωρών που φέρουν το μεγαλύτερο βάρος.

Ο Κέρι, 78 ετών, «είναι πλήρως εμβολιασμένος και με ενισχυτική δόση και εμφανίζει ήπια συμπτώματα», δήλωσε η εκπρόσωπος Γουίτνεϊ Σμιθ μέσω email. «Εργάζεται μέσω τηλεδιασκέψεων με την ομάδα διαπραγματεύσεών του και τους ξένους ομολόγους του για να διασφαλίσει την επιτυχή έκβαση του COP27».

Ο Κέρι υποστηρίζεται στη σύνοδο κορυφής της COP27 από μια μεγάλη ομάδα που περιλαμβάνει βετεράνους διαπραγματευτές για το κλίμα που εμπλέκονται βαθιά στις συνομιλίες. Ωστόσο, το θετικό τεστ απομακρύνει τον Κέρι από τις τελικές, διαπροσωπικές διαπραγματεύσεις για μια πολιτική δήλωση στο τέλος της συνόδου κορυφής. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι στη Γλασκώβη, μια τελική δήλωση συμφωνήθηκε μόνο μετά από παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής από τον Κέρι, τον Κινέζο ομόλογό του Σίε Ζένουα και άλλους.

Ως κορυφαίος απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα καθώς και πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ο Κέρι είναι μια περιζήτητη προσωπικότητα στο συνέδριο — συναντιέται συχνά με αξιωματούχους από άλλα έθνη, μιλώντας σε δημόσιες εκδηλώσεις και σταματάει ακόμη και για selfies με εκπροσώπους.

Κατά τη διάρκεια μιας υπουργικής συνάντησης για το μεθάνιο την Πέμπτη, ο Κέρι άνοιξε τις παρατηρήσεις του με βραχνή φωνή, ομολογώντας ότι είχε κρυώσει «αλλά έκανα τεστ, οπότε είμαι εντάξει». Καθόταν δίπλα στον Φρανς Τίμερμανς, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης, πέρασε τουλάχιστον δυόμισι ώρες συναντώντας τον Σίε κεκλεισμένων των θυρών.

: Bloomberg

Η ΕΕ θα αποχωρούσε από μια κακή συμφωνία για το κλίμα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό