23.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Θετικός και ο Harvey Weinstein στον κορονοϊό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Harvey Weinstein, ο μεγιστάνας των media βρίσκεται στη φυλακή καταδικασμένος για σεξουαλικές παραβάσεις, μεταξύ των οποίων ο βιασμός. Επιπλέον, εξετάστηκε για κορονοϊό και βρέθηκε θετικός.

Σύμφωνα με τον Michael Powers, πρόεδρο των εργαζομένων στις φυλακές της Νέας Υόρκης, ο Harvey Weinstein εξετάστηκε κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του και βρίσκεται πλέον σε απομόνωση. Ο Harvey Weinstein είχε αρχίσει να εκτίει την ποινή φυλάκισης των 23 ετών που του επιβλήθηκε από δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Οι συνήγοροί του έχουν δηλώσει ότι θα ασκήσουν έφεση. Κρατείται στη φυλακή Wende κοντά στο Buffalo της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Δύο από τους φυλακισμένους έχουν επίσης βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, όπως αποκάλυψε ένας αξιωματικός που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του, στο πρακτορείο Reuters.

O Michael Powers πάντως είπε στο Reuters επώνυμα, ότι αρκετά από τα μέλη του προσωπικού της φυλακής έχουν μπει σε καραντίνα. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη απαραίτητου εξοπλισμού προστασίας για τους δεσμοφύλακες και τους εργαζόμενους στο σωφρονιστικό κατάστημα. Η νομική ομάδα του δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με την διάγνωση του πελάτη της με κορονοϊό. «Δεδομένης της κατάστασης της υγείας του Harvey Weinstein φυσικά και μας προκαλεί ανησυχία η είδηση, αν είναι αληθινή. Παρακολουθούμε το θέμα επισταμένα» δήλωσε o δικηγόρος του Imran Ansari. Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του, κατά την κράτησή του πριν την καταδίκη του είχε μεταφερθεί και σε νοσοκομείο. Εκεί δέχτηκε θεραπεία για καρδιολογικά προβλήματα και πόνους στο στήθος.

Θυμίζουμε ότι Harvey Weinstein κρίθηκε ένοχος για την τέλεση σεξουαλικού εγκλήματος πρώτου βαθμού κατά της βοηθού παραγωγής Miriam Haley και τον βιασμό τρίτου βαθμού της Jessica Mann. Η αρχή του τέλους για τον Harvey Weinstein ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017. Τότε δεκάδες γυναίκες τον κατηγόρησαν πρώτη φορά ανοιχτά για τις σεξουαλικές επιθέσεις του εναντίον τους. Η απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για την ποινή που του επιβλήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου αποτελεί ορόσημο για το κίνημα #MeToo. Το κίνημα είναι άλλωστε συνυφασμένο με τον Harvey Weinstein, αφού αναζωπυρώθηκε με τις εν λόγω καταγγελίες των γυναικών εναντίον του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό