18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Θετική εξέλιξη η επικοινωνία με την Τουρκία τουλάχιστον στα τυπικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Τάσος Χατζηβασιλείου. Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως «Αυτή η συνάντηση έχει μια ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτείτε ότι περνάμε μια περίοδο νηνεμίας πολύ σημαντική όχι μόνο για τις διμερείς μας σχέσεις αλλά για όλη την γειτονιά».

Ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε πως «Το να μπορούν να επικοινωνούν τουλάχιστον στα τυπικά η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μια θετική εξέλιξη για την ευρύτερη σταθερότητα», «Πηγαίνουμε χωρίς αυταπάτες διότι στην παρούσα φάση οι διαφορές μας συνεχίζουν να υφίστανται, κοινώς Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ παραμένει στο τραπέζι ως η μεγάλη μας διμερής διαφορά η οποία δεν είναι εύκολο να επιλυθεί», «Σε κάθε περίπτωση εκείνο το οποίο μετράει είναι να συζητάμε με την Τουρκία για όσα μπορούμε να συζητάμε, για τα λεγόμενα θέματα θετικής ατζέντας».

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε πως «Είναι γνωστές οι θέσεις του Πρώην Πρωθυπουργού», «Η Κυβέρνηση σήμερα έχει εκλεγεί με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και το πρόγραμμα αυτό υλοποιεί», «Παλεύουμε μήπως μπορέσουμε να χτίσουμε εμπιστοσύνη, αυτό λείπει σήμερα από τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις, η εμπιστοσύνη που θα μπορούσε ενδεχομένως να μας πάει ένα βήμα παρακάτω, το ότι συζητάμε όμως δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε γνώμη, το ότι συζητάμε δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε θέσεις, οι Εθνικές θέσεις είναι δεδομένες, είναι πάρα πολύ καλά αποκρυσταλλωμένες και σε πλήρη γνώση της Άγκυρας».

Τέλος ο κ. Χατζηβασιλείου εξήγησε πως «Με βάση τα δεδομένα που έχω μπροστά μου θα σας έλεγα ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν πριν έρθει στην Αθήνα δείχνουν μια σχετική ηρεμία», «Έχει τόσα ανοιχτά μέτωπα με την Δύση που εκτιμώ ότι ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσης με την Αθήνα δεν θα τον ωφελήσει σε τίποτα», «Εάν υποθετικά η Τουρκία προχωρούσε σε οποιαδήποτε πρόκληση, να είστε βέβαιοι ότι θα πάρει την ανάλογη αυστηρή απάντηση όπως άλλωστε πράττει κάθε φορά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς περιστροφές και χωρίς υποσημειώσεις», «Η Ελλάδα έχει διαμηνύσει και το ξέρει καλά η Άγκυρα ότι καινοφανείς Τουρκικές θεωρίες περί επίλυσης δύο κρατών στην Κύπρο είναι εκτός πραγματικότητας, κανείς δεν αποδέχεται λύση δύο κρατών στην Κύπρο», «Απέχουμε από μια συμφωνία που θα έχει ως αντικείμενό της την από κοινού προσφυγή στη Χάγη αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς επιμένουμε ότι εάν μπορούμε να βρούμε έναν κοινό τόπο σε ζητήματα χαμηλής πολιτικής, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια βαλβίδα που θα μας οδηγούσε στο επόμενο επίπεδο σιγά σιγά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό