22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Θετική» απάντηση της Χαμάς στην πρόταση για συμφωνία για τους ομήρους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Ντόχα έλαβε «θετική» απάντηση από τη Χαμάς σχετικά με την προτεινόμενη συμφωνία για τους ομήρους.

«Δεδομένης της ευαισθησίας των περιστάσεων, δεν θα προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες», δήλωσε ο Αλ Θάνι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν. «Είμαστε αισιόδοξοι και παραδώσαμε την απάντηση στην πλευρά των Ισραηλινών», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ.

Ήδη από το Σάββατο, ένα ανώτερο στέλεχος της Χαμάς στον Λίβανο δήλωσε ότι το κίνημά του είναι ανοικτό στις συνομιλίες για να τερματιστεί η ισραηλινή «επίθεση» στη Λωρίδα της Γάζας , προσθέτοντας πως είναι ακόμη πρόωρο να γίνεται λόγος για συμφωνία να κηρυχθεί νέα ανακωχή.

Σχέδιο συμφωνίας για δεύτερη ανακωχή ανάμεσα στο Ισραήλ και στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, που καταρτίστηκε από τους μεσολαβητές, το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, προβλέπει κυρίως την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση παλαιστινίων εγκλείστων σε ισραηλινά σωφρονιστικά καταστήματα.

«Η Χαμάς επανέλαβε ότι είναι έτοιμη να συζητήσει κάθε πρωτοβουλία (…) που θα τερματίσει τη βάρβαρη επίθεση εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Οσάμα Χαμντάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βηρυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό