21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Προκλητικός ο δολοφόνος της Γεωργίας μέσα από τη φυλακή – «Δεν της πείραξα ούτε τρίχα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την δολοφονία της 41χρονης συντρόφου του ο 39χρονος κατηγορούμενος

86
SHARES

Ο προσωρινά προφυλακισμένος σύντροφος της 39χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος την δολοφόνησε με συνεργό έναν 34χρονο, μίλησε στο STAR, όπου τόνισε για μια ακόμη φορά πως είναι αθώος.

«Δεν έχω την παραμικρή σχέση με την υπόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στην απολογία μου είπα όσα είπα από την πρώτη στιγμή. Δεν αποδέχομαι καμία κατηγορία. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα οικονομικά της Γεωργίας. Υπάρχει ένα κενό στη δικογραφία, με βάση όσων ισχυρίστηκα», ανέφερε στο STAR.

«Δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει. Δεν της πείραξα ούτε τρίχα ποτέ. Αν της είχα κάνει κάτι εγώ, θα είχε φύγει», πρόσθεσε.

«Είχα πάρει τα φάρμακά μου και έπεσα για ύπνο. Σπίτι δεν υπήρχε ίχνος πάλης και οτιδήποτε άλλο που να δείχνει έγκλημα», συνέχισε ο 39χρονος κατηγορούμενος.

Αναφορικά με τον συγκατηγορούμενό του, πρόσθεσε ο 39χρονος πως υπάρχουν κενά στην κατάθεσή του, ο οποίος ήταν άλλωστε και ο άνθρωπος που τον κατήγγειλε.

«Καταρρίπτεται όσα λέει ο 34χρονος. Δεν υπήρχε περίπτωση να μπει κάποιος στο σπίτι της Γεωργίας. Η κάτω πόρτα ήθελε κωδικό, που ούτε ήξερα. Δεν αληθεύουν τα όσα λέει και δεν αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του. Το θέμα είναι πως κάποια από όσα λέει δεν επαληθεύονται», είπε ο 39χρονος.

Μαζί σκότωσαν την 41χρονη Γεωργία οι δυο κατηγορούμενοι – Της έσπασε ο αυχένας από τις μαχαιριές

Ρεπορτάζ: Φανή Χαρίση

Παράσταση πολιτικής αγωγής για την οικογένεια της 41χρονης Γεωργίας καταθέτει αυτήν την ώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα η οποία θα παραλάβει επίσης και την δικογραφία της υπόθεσης.

Η κ. Νούκα τόνισε ότι θα παραλάβει αντίγραφο της δικογραφίας αν και όπως επεσήμανε η οικογένεια της 41χρονης Γεωργίας δεν έχει καμία αμφιβολία ότι «η Γεωργία δολοφονήθηκε και από τους δύο συγκατηγορούμενους». Όσον αφορά τα ευρήματα της νεκροψίας στο άψυχο σώμα της 41χρονης εγκύου είναι σοκαριστικό ότι τα χτυπήματα όπως τόνισε η κ. Νούκα ήταν βίαια σε σημείο που έσπασε ο αυχενικός σπόνδυλος της Γεωργίας.

«Έχουμε έρθει προκειμένου να καταθέσουμε την δήλωση προς υποστήριξη κατηγορίας για την οικογένεια της δολοφονηθείσας Γεωργίας και να ζητήσουμε αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να λάβουμε γνώση όλου του υλικού και πλέον μαζί με τα στοιχεία που έχουμε και εμείς συλλέξει να αποκρυσταλλωθεί η άποψη της οικογένειας ότι η Γεωργία δολοφονήθηκε και από τους δύο συγκατηγορούμενους. Και δεν υπάρχει από τον πλευρά της οικογένειας αμφιβολία ότι οι συγκεκριμένοι έχουν τελέσει κατά συναυτουργία τη δολοφονία της Γεωργίας. Απλά όπως καταλαβαίνετε εγώ ως δικηγόρος θα πρέπει να έχω γνώση της δικογραφίας και να την μελετήσω. Έχουν βρεθεί κάποια πράγματα στο σπίτι της Γεωργίας για αυτό είπα για αποκρυστάλλωση αλλά τι είχε συμβεί στη Γεωργία όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήταν σε σχέση με τον συγκεκριμένο, για να το πούμε αυτό σχέση ήταν δεν συζούσε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Η Γεωργία ζούσε με το παιδί της που ήταν πάρα πάρα πολύ δεμένη και με την μητέρα της και τον αδερφό της. Αυτά τα στοιχεία λοιπόν δείχνουνε τη χειριστική συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου απέναντι στη Γεωργία και πόσο είχε γίνει μια γενικότερη πλύση εγκεφάλου, είχε δημιουργηθεί συναισθηματική εξάρτηση απόλυτη. Αυτό που γνωρίζει η οικογένεια από τους ανθρώπους που είδαν την σορό της είναι ότι τα τραύματα ήταν ιδιαίτερα βαριά, ιδιαίτερα σκληρά έγινε η δολοφονία της με ένταση που προσδίδει, φαίνεται ότι υπήρχε μίσος αυτό δείχνει η ένταση των τραυμάτων. Είχε καταστραφεί μέχρι και ο αυχενικός σπόνδυλος πέρα από την τραχηλική χώρα που όλα τα τραύματα της ήταν σε αυτή είχαμε και αυτό που σας είπα με τον αυχένα» δήλωσε η κ. Νούκα πριν εισέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κατηγορεί ο ένας τον άλλον για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου

Το Σάββατο, το κατώφλι της φυλακής πέρασαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή ο 39χρονος και ο 34χρονος φίλος του για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη.

«Ήταν μία πολύωρη διαδικασία, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση και των δύο κατηγορουμένων», δήλωσε στα τηλεοπτικά μέσα ο Γιώργος Παρηγόρης, ο δικηγόρος του 34χρονου κατηγορουμένου για συνεργία στην υπόθεση της δολοφονίας της 41χρονης εγκύου Γεωργίας Μουράτη στη Θεσσαλονίκη.

Ο 34χρονος κατηγορείται για συνεργία στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Γεωργίας Μουράτη, καθώς ο ίδιος ομολόγησε την εμπλοκή του σε αυτή και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου πέταξαν το πτώμα της εγκυμονούσας με τον σύντροφό της.

«Μεταξύ των αιτημάτων, ο 34χρονος έχει καταθέσει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να έχουμε μία πιο σαφή εικόνα του εντολέα μου. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που θεωρώ πως συνέβαλαν στην εργαλειοποίηση του από τον σύντροφο της κοπέλας. Δεν αποδέχεται την πράξη της ανθρωποκτονίας, δεν είχε καμία γνώση. Το μόνο που γνώριζε είναι ότι πήγαιναν να κάνουν κάποια ληστεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του 34χρονου Γιώργος Παρηγόρης.

Στην απολογία του ο 39χρονος σύντροφός του αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που τη δολοφόνησε ενώ ο 34χρονος φίλος του, τον «άδειασε» νωρίτερα λέγοντας ότι είχε σκηνοθετήσει τα πάντα.

Όπως είπε ο δικηγόρος του 39χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου συντρόφου του, Όθωνας Παπαδόπουλος ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή στην δολοφονία και θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο τον 34χρονο.

Τι είπε στην απολογία του ο 39χρονος

«Η Γεωργία ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στον κόσμο. Δεν πρόκειται να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Εκείνο το βράδυ ήπια τρία υπνωτικά χάπια και δεν κατάλαβα τίποτα, ξύπνησα την άλλη μέρα το πρωί. Δεν είμαι αυτός που απεικονίζεται στα βίντεο», είπε στην απολογία του ο 39χρονος σύντροφος της 41χρονης.

Νωρίτερα στην απολογία του στον ανακριτή ο 34χρονος συνεργός του 39χρονου επανέλαβε τα όσα είχε καταθέσει στους αστυνομικούς, επισημαίνοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι «ήμουν εκεί για να την ακινητοποιήσουμε επειδή δέχτηκα την πρότασή του να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία, χωρίς να πάθει τίποτα η κοπέλα. Όταν πήρε το μαχαίρι στα χέρια του (σ.σ. ο 39χρονος) μου ζήτησε να φύγω. Βγήκα από την οικοδομή, περίμενα στο αυτοκίνητο. Τότε ήρθε και μου είπε ότι τη σκότωσε».

Ο 34χρονος φέρεται να επανέλαβε επίσης ότι είχε πεισθεί από τον 39χρονο σύντροφο της Γεωργίας ότι θα έκαναν ληστεία κι ότι κανείς δεν επρόκειτο να πάθει τίποτα ενώ στη συνέχεια φοβήθηκε για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειας του ότι θα «πάθει τα ίδια» καθώς ο 39χρονος φέρεται να τον είχε απειλήσει προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Να σημειωθεί ότι ο 34χρονος που όπως τονίζει και ο δικηγόρος του έσπευσε αυτοβούλως στην Αστυνομία για να καταθέσει τα τι είχε συμβεί, φέρεται ότι καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του αυτή παρά τις απειλές του 39χρονου τον οποίο τηλεφωνούσε και δεν του απαντούσε ήταν πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα των πως η Γεωργία ήταν έγκυος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό