20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα έργα για το ογκολογικό παιδιατρικό και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα μέσα Οκτωβρίου η έναρξη του κατασκευαστικού σταδίου του flyover ενώ τους προσεχείς μήνες θα ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

   

Δύο σημαντικά έργα για την Θεσσαλονίκη αυτό που αφορά την ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου καθώς την κατασκευή της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου («flyover»), πρόκειται να ξεκινήσουν τους προσεχείς μήνες.

Ειδικότερα στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει το κατασκευαστικό στάδιο του «flyover» στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Θα προηγηθεί -στα τέλη Σεπτεμβρίου- η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη και τον περιορισμό της αναστάτωσης, λόγω των εργασιών, στην καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα, δρομολογούνται παρεμβάσεις σε πέντε πεδία.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη δεύτερη ενημερωτική συνάντηση των φορέων για το «flyover», παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία της «Ελληνικό Μετρό ΑΕ» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και κατέληξε σε ομόφωνη συμφωνία τριών σημείων.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα επιτρέψουν στα μέσα Οκτωβρίου την έναρξη του κατασκευαστικού σταδίου του έργου. Ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε, μεταξύ άλλων, «έξυπνες λύσεις» όσον αφορά τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Παιδιατρικό Νοσοκομείο

Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ το θέμα της ανέγερσης του ογκολογικού νοσοκομείου βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

«Για το παιδιατρικό νοσοκομείο υπόθεση έχει τελειώσει. Εχει υπογραφεί η σύμβαση του χρηματοδότη, που είναι το ίδρυμα “Νιάρχος”, με τους ανάδοχους κατασκευαστές και ελπίζουμε ότι εντός των επομένων μηνών θα μπουν οι πρώτες μπουλντόζες. Όσον αφορά το Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αυτό είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και σε μερικούς μήνες θα μπορούν να γίνουν πιο συγκεκριμένες εξαγγελίες”, είπε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Σύμφωνα με όσα τόνισαν οι βουλευτές Στράτος Σιμόπουλος, Θεόδωρος Καράογλου, Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Σταύρος Καλαφάτης, Φάνης Παπάς, στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης και οι ίδιοι έθεσαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Μετρό, τον οδικό άξονα Fly Over, τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τους εργάτες γης κ.α.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό