22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε γιατρός για θάνατο ασθενούς από αμέλεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ένας γαστρεντερολόγος από τη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενός 49χρονου ασθενούς ο οποίος πέθανε από επιπλοκές περιτονίτιδας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό συνέβη πριν από επτά χρόνια, όταν ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο εσπευσμένα για να εξεταστεί καθώς πονούσε αλλά υπέστη διάτρηση εντέρου. Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάιο του 2017 όταν ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκειμένου να εξεταστεί για πέτρα στη χολή όμως ύστερα από ενδοσκόπηση υπέστη τρώση δωδεκαδακτύλου σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο 49χρονος κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Οι συγγενείς του ασθενούς κινήθηκαν νομικά εναντίον του νοσοκομείου αλλά κυρίως του γιατρού με την υπόθεση να φτάνει στις δικαστικές αίθουσες. Η υπόθεση έφτασε επτά χρόνια αργότερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε τον γαστρεντερολόγο σε φυλάκιση 18 μηνών, με τριετή αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο γιατρός, που αρνήθηκε ότι η ενδοσκόπηση προκάλεσε την τρώση του εντέρου, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό