20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: Η αιτία θανάτου του αστυνομικού

Ειδήσεις Ελλάδα

«Εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» φέρεται – σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την ιατροδικαστική εξέταση – να είναι η αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού που, τα ξημερώματα, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι παλάμης από 44χρονο Νορβηγό και έπεσε νεκρός μέσα σε μπαρ, στη Θεσσαλονίκη. Η τρώση αγγείου, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του Νορβηγού από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, το φονικό μαχαίρι έχει κατασχεθεί και είναι τύπου «push dagger». Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο» καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη. Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες. 

Λαμβάνει επίδομα ο Νορβηγός

Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία εννέα χρόνια στην Ελλάδα, ζώντας από επίδομα που λαμβάνει από το νορβηγικό κράτος, κρατείται και θα οδηγηθεί την Παρασκευή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πως ζούσε στη χώρα μας, τότε -σύμφωνα με το Mega- ο 44χρονος υποστήριξε πως λαμβάνει επίδομα από τη Νορβηγία, καθώς στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί λόγω ψυχιατρικού προβλήματος. Έτσι, με το επίδομα αυτό ζούσε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την τέλεση του φονικού βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό το λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει. Ο 44χρονος παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων.

Πώς έγινε το φονικό

Κατά πληροφορίες, ο δράστης φαίνεται πως ήταν γνωστός πελάτης στο κατάστημα. Το φονικό έγινε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα και, σύμφωνα με μαρτυρίες, προηγήθηκε διαπληκτισμός του 44χρονου με τον κουμπάρο του αστυνομικού. Στη συνέχεια του λεκτικού επεισοδίου, ο Νορβηγός τραυμάτισε με μαχαίρι τον κουμπάρο στο πόδι και τότε επενέβη ο 32χρονος, που διασκέδαζε εκτός υπηρεσίας στο ίδιο μπαρ, με συνέπεια να δεχθεί επίθεση με το ίδιο μαχαίρι. Ο αστυνομικός που υπηρετούσε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., υπέστη τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Ειδοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί που βρίσκονταν σε παρακείμενο κτήριο, όπου είναι η έδρα των ΜΑΤ, και συνέλαβαν τον δράστη.

Ο κουμπάρος του αστυνομικού διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό