20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θερμό κλίμα και χαμόγελα – 8 καρέ από τη συνάντηση Μητσοτάκη με Μπλίνκεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Περίπου μια ώρα και είκοσι λεπτά διήρκησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Μάλιστα, η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τα χαμόγελα να περισσεύουν. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Αντόνιο Μπλίνκεν, ο οποίος επισήμανε πως οι σχέσεις μεταξύ ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται στο καλύτερο σημείο από ποτέ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να στέλνει το μήνυμα ότι Αθήνα και Ουάσιγκτον θα συνεχίζουν να συνεργάζονται για να επιστρέψει η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή.

Φωτ.: Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός στον σύντομο διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες καλωσόρισε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένας συμβολισμός για το βάθος των σχέσεων των δύο χωρών, που βρίσκονται στο καλύτερο σημείο που έχουν υπάρξει ποτέ.

«Βεβαίως ζούμε σε πάρα πολύ δύσκολες εποχές που βρίθουν προκλήσεων και είναι πάρα πολύ σημαντικό να στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου και να ενισχύουμε τις διμερείς μας σχέσεις ως σύμμαχοι, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και η ασφάλεια θα επιστρέψουν στην περιοχή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτού ξεκινήσουν οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους.

Φωτ.: Eurokinissi

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποδοχή αναγνωρίζοντας την τιμή να τον δέχεται στο σπίτι του στα Χανιά και υπογραμμίζοντας τη σημασία της φιλοξενίας.

Φωτ.: Eurokinissi

Φωτ.: Eurokinissi

Φωτ.: Eurokinissi

Φωτ.: Eurokinissi

Φωτ.: Eurokinissi

Φωτ.: Eurokinissi

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό