22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Θερίζει» η χολέρα στη Ζάμπια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ζάμπια ταλανίζεται από μια μεγάλη επιδημία χολέρας που έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους, ενώ, έχει μολύνει παραπάνω από 10.000. Οι Αρχές της χώρας της νότιας Αφρικής αναγκάστηκαν σήμερα να αναβάλουν για μία ακόμη φορά την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ, ένα μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου στην πρωτεύουσα Λουζάκα έχει μετατραπεί σε κέντρο θεραπείας.

Η χολέρα είναι μια οξεία διαρροϊκή λοίμωξη που προκαλείται από ένα βακτήριο το οποίο συνήθως μεταδίδεται μέσω μολυσμένων τροφίμων ή νερού. Η ασθένεια συνδέεται στενά με τη φτώχεια και την ανεπαρκή πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Η κυβέρνηση της Ζάμπια ξεκινά πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού και δηλώνει ότι παρέχει καθαρό νερό -υπολογίζεται στα 2,4 εκατομμύρια λίτρα την ημέρα- στις κοινότητες που έχουν πληγεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Η επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία προβλεπόταν αρχικά για την 8η Ιανουαρίου, όμως την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση την ανέβαλε για πρώτη φορά για τις 29 Ιανουαρίου. Σήμερα, τη μετέθεσε για τη 12η Φεβρουαρίου λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων χολέρας.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Παιδείας Ντάγκλας Σιακαλίμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα εκεί όπου εντοπίζεται το επίκεντρο της επιδημίας.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας Σίλβια Μασέμπο, ο απολογισμός ανέρχεται από τον Οκτώβριο σε 518 νεκρούς, εκ των οποίων έξι το τελευταίο 24ωρο.

Στα μέσα Ιανουαρίου, η Ζάμπια παρέλαβε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μια πρώτη παρτίδα ενός εκατομμυρίου δόσεων χορηγούμενων από το στόμα εμβολίων κατά της χολέρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό