25.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Θεατρικές περιοδείες: Kωμωδίες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Καλοκαίρι σημαίνει «ανοιχτά θέατρα» και ανάλαφρη διάθεση σαν δροσερό «αεράκι», εμείς, λοιπόν, σας προτείνουμε έντεκα περιοδεύουσες παραστάσεις κωμωδίας που θα μετατρέψουν τη βραδινή σας έξοδο σε μια διασκεδαστική εμπειρία
 

Τα ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα αναδεικνύονται σε κορυφαίο και δημοφιλή «προορισμό» καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, που υποδέχεται το κοινό με πλήθος παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Αν και η εποχή αυτή έχει ταυτιστεί κυρίως με το ανέβασμα αρχαίου δράματος, ωστόσο, το θεατρικό “πρόγραμμα” του καλοκαιριού περιλαμβάνει, επίσης, μια ποικιλία πιο σύγχρονων έργων για κάθε γούστο και διάθεση.

Και επειδή η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα πάει χέρι χέρι με την ανάλαφρη διάθεση, το γέλιο και τις απολαύσεις της ζωής, εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε έντεκα παραστάσεις κωμωδίας που θα «ταξιδέψουν», φέτος, σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας, για να δώσετε έναν διαφορετικό «τόνο» στις καλοκαιρινές βραδινές σας βόλτες.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η sold out παράσταση του Γιάννη Κακλέα, «Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού», ξεκινάει μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία από τις 6 Ιουλίου. Ο Ντάριο Φο, αφορμώμενος από τη δολοφονία του αναρχικού Τζουζέπε Πινέλι από την ιταλική αστυνομία, καταθέτει μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία για την κατάχρηση εξουσίας, την κυβερνητική διαφθορά και την ασυδοσία του συστήματος δικαιοσύνης. Μια παράσταση με δαιμονική ενέργεια, τραγούδια, ζωντανή μουσική και καυστικό χιούμορ από μια ομάδα ηθοποιών που παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν διακωμωδώντας βιωματικά το δικό τους σήμερα μέσα από την ιστορία του έργου.

Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος, Παναγιώτης Κατσώλης | Μουσικός επί σκηνής: Βάιος ΠράπαςΕισιτήριο: 20€. Προπώληση: viva.gr.

Οι «Παίχτες», οι αξιαγάπητοι «μπαγαπόντηδες» του Γιώργου Κουτλή, συνεχίζουν την καλοκαιρινή εξόρμηση τους στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής και στην Χαλκίδα. Σ’ ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφτάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας, και πλαστογράφος. Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του, και να τα «γδάρει». Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο. Στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι του πανδοχείου. Η δαιμονισμένη μυστήρια κωμωδία του Ν.Β. Γκόγκολ μετατρέπεται σε μια παράσταση με αφηνιασμένους ρυθμούς και ξέφρενο χιούμορ. Μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης.

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης, Θανάσης Δήμου.Τιμές Εισιτηρίων: 20€ | Προπώληση: viva.gr.

Μαλλιά Κουβάρια

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης το φετινό καλοκαίρι μάς «ταξιδεύει» στην Αθήνα της Belle Époque, εκεί που οι άνθρωποι εκδήλωναν τη δίψα τους για «γλυκιά ζωή»,  με την κωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη «Μαλλιά Κουβάρια», σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη. Τι συμβαίνει όταν ένας ευυπόληπτος παντρεμένος, πρέπει να φύγει για μυστική επιχείρηση, κάτω από τα μάτια μιας ζηλόφθονης συζύγου; Τι ρόλο παίζει η μυστική μάντισσα που διαβάζει τις τρίχες και ανακαλύπτει τις ερωτικές επιθυμίες; Πώς μπλέκουν μαζί τρεις καλοί φίλοι και οι σύζυγοί τους; Και πως ξεδιαλύνεται ένα κουβάρι παρεξηγήσεων μέσα από μια σειρά ξεκαρδιστικών επεισοδίων; Η παλιά «αστική» θεατρική γλώσσα και η «υποκριτική του σαλονιού» ξαναζωντανεύει σε μια «vintage» παράσταση με καταιγιστικούς διαλόγους, απανωτές παρεξηγήσεις και συζυγικές ζηλοτυπίες.

Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Χρήστος Σταθούσης, Φοίβος Μαρκιανός, Σοφία Μανωλάκου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Γιάννης Δενδρινός, Δημήτρης Καλαντζής, Λυδία ΤζανουδάκηΕισιτήρια: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (άνεργοι, πολύτεκνοι. ΑΜΕΑ, άνω των 65). Προσφορά προπώλησης: 12 ευρώ | Προπώληση: ticketservices.gr.

monopoli.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό