16 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Θα χρειαστεί μισός χρόνος για την εκπαίδευση των πιλότων στα F-16

Ειδήσεις Ελλάδα

Μισό χρόνο εκτιμά η Ουκρανία ότι θα διαρκέσει η εκπαίδευση των πιλότων για μάχη με τα δυτικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως είναι τα αμερικανικά F-16. Σημειώνεται ότι το Κίεβο κλιμακώνει την εκστρατεία του για την εξασφάλιση πολεμικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς μετά την εισβολή της Ρωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το Reuters.

Η Ουκρανία έλαβε μια τεράστια ενίσχυση αυτή την εβδομάδα όταν η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σχέδια για την παροχή βαρέων αρμάτων μάχης στο Κίεβο, το οποίο ελπίζει τώρα ότι η Δύση θα παράσχει επίσης πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη.

Το Κίεβο θεωρεί κομβική την στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης. Πριν από την εισβολή, ακόμη και η ιδέα της παροχής θανατηφόρας βοήθειας στην Ουκρανία ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, αλλά οι δυτικές προμήθειες έχουν έκτοτε καταρρίψει το ένα ταμπού μετά το άλλο.

Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Yuri Ihnat δήλωσε ότι τα F-16 μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μαχητικό πολλαπλού ρόλου που θα αντικαταστήσει τον σημερινό στόλο πολεμικών αεροσκαφών της χώρας, τα οποία είναι παλαιότερα από την ίδια τη σύγχρονη Ουκρανία. Είπε ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί τέσσερις τύπους αεροσκαφών σοβιετικής εποχής. «Οι πιλότοι λένε ότι δεν είναι πρόβλημα να πετάξουν το F-16, θα μπορούσαν να το μάθουν μέσα σε μερικές εβδομάδες. Το να πολεμάς με αυτά τα αεροπλάνα είναι κάτι πολύ διαφορετικό, να χρησιμοποιείς όλους τους τύπους όπλων», δήλωσε ο Ihnat σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Οι πιλότοι λένε ότι θα μπορούν να το μάθουν σε περίπου μισό χρόνο», σημείωσε. Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τα πολεμικά της αεροσκάφη για αποστολές αναχαίτισης και για επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό