20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θα υποστηρίζει DisplayPort 2 και 8K HDR monitors

Ειδήσεις Ελλάδα

Το USB 4 θα είναι το επόμενο πρότυπο το οποίο θα αντικαταστήσει το USB 3.2. Το νέο πρότυπο θα διπλασιάσει την ταχύτητα ενώ ταυτόχρονα θα υποστηρίζει πλήρως το DisplayPort 2.0. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το USB-4 θα μπορεί να υποστηρίξει οθόνες με 8K ανάλυση 60Hz ρυθμό ανανέωσης και HDR ή ακόμη και 16K με 60Hz.

Πως όμως θα μπορέσει το USB 4 ταχύτητας 40Gbps να υποστηρίξει το DisplayPort 2.0 των 80Gbps; Το USB 4 μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει ταυτόχρονα με ταχύτητα 40Gbps αυτή η προδιαγραφή ονομάστηκε DisplayPort Alt Mode 2.0. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το DisplayPort χρησιμοποιείται κυρίως για βίντεο μέσα από το οποίο ένας υπολογιστής στέλνει δεδομένα σε μία οθόνη. Με την χρήση του Alt Mode 2.0 θα επιτραπεί στο USB-C να λειτουργεί μόνο προς μία κατεύθυνση πράγμα που θα διπλασιάζει την ταχύτητα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το Alt Mode 2.0 θα υποστηρίζεται και από τα καλώδια USB 4, ταυτόχρονα όμως οι οθόνες δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν θύρες USB 4. Δεδομένου ότι το USB 4 υποστηρίζει και το Thunderbolt 3 τότε το νέο πρότυπο ίσως χρησιμοποιηθεί τόσο στα smartphone όσο και τα PC.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό