17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Θα τρέξουμε ως το τέλος στην κούρσα της πρόκρισης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική ομάδα παραμένει στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για μια θέση στα τελικά του EURO 2024 και όσο έχει πιθανότητες θα τις διεκδικήσει μέχρι μίας.

Αυτό υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γουστάβο Πογέτ απόψε, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό αγώνα στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία (13/10, 21:45), που σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του σούπερ ντέρμπι Ολλανδία-Γαλλία στο Άμστερνταμ θα δείξει προς τα που «πηγαίνει το πρ’αγμα» στο Β΄ προκριματικό όμιλο.

Συγκεκριμένα, ο Πογέτ τοποθετήθηκε για:

Τη σημασία του αγώνα:

«Είμαστε ρεαλιστές. Ξέρουμε την θέση που είμαστε στο γκρουπ. Δεν θα ξεχάσω την αντίδραση μου όταν έγινε η κλήρωση. Ήξερα πως θα είναι δύσκολη η πρόκριση, αλλά έχουμε και τα μπαράζ του Μαρτίου. Βρισκόμαστε ακόμα στην κούρσα και θα τρέξουμε έως το τέλος. Το σημαντικότερο παιχνίδι είναι αύριο. Δεν έχουμε δικαιολογίες, λίγους τραυματισμούς, όπως όλες οι ομάδες. Πρέπει να είμαστε γεναίοι γα να επιβάλλουμε το ρυθμό μας».

Την «αφλογιστία» των επιθετικών του και το αν προτίθεται να παίξει με δύο αμυντικούς μέσους:

«Σχετικά με τους επιθετικούς μας, έχω μελετήσει αρκετά τι κάνουν στις ομάδες τους και πως παίζουν και τι κάνουν διαφορετικά για να τους βοηθήσουμε. Όσο για την ομάδα, υπάρχουν αρκετοί… Ιρλανδοί εδώ (δημοσιογράφοι). Κατά 90% δεν θα αλλάξω τη διάταξη της ομάδας».

Τους διεθνείς εκπροσώπησε ο διεθνής αμυντικός της Γουέστ Χαμ Κωνσταντίνος Μαυροπάνος.

«Θα δώσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μας απασχολεί κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πρώτος στόχος είναι να πάρουμε από εδώ το καλύτερο αποτέλεσμα. Κοιτάμε πρώτα το παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία και στη συνέχεια θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια», είπε.

«Από την αρχή αυτών των παιχνιδιών στόχος είναι η πρόκριση στο EURO. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο, να δώσουμε το καλύτερο στο παιχνίδι με την Ιρλανδία και μετά όλα γίνονται. Ακόμα και να μην νικήσουμε αύριο, υπάρχουν δύο παιχνίδια μπροστά μας. Το σημαντικότερο είναι να νικήσουμε. Θα τα δώσουμε όλα για να το καταφέρουμε».

Αναφορικά με τον Έιβαν Φέργκιουσον, το νέο αστέρι της Ιρλανδίας και της Μπράιτον, δεν θέλησε να αναφερθεί ξεχωριστά: «Προφανώς έχω παρακολουθήσει τους αντιπάλους μας. Ξέρουμε ότι οι παίκτες της Ιρλανδίας είναι δυνατοί και είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό