27.7 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Θα το δείχνει στα εγγόνια του το πέναλτι που ακύρωσε ο Τρεϊμάνις | Blog – Σταύρος Σουντουλίδης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για το πανάξιο «διπλό» του ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και προσπαθεί να εξηγήσει… το ανεξήγητο με την απόφαση-σκάνδαλο των Τρεϊμάνις – Πινέιρο.

Το δωδέκατο διπλό του ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον τρόπο που ήρθε ήταν περίπου ιδανικό. Γιατί απόψε ο «Δικέφαλος» δεν κέρδισε μόνον τον Ολυμπιακό. Κέρδισε μαζί και τον Τρεϊμάνις, αλλά και τον Πινέιρο στο VAR. Μ’ έναν σμπάρο… τρία τριγώνια. Μπαμ και κάτω!

Μια νίκη αφιερωμένη στον μεγαλο Σταύρο Σαράφη που θα έβλεπε από εκεί ψηλά, όπου πέταξε πριν λίγες μέρες, τα δικά του παιδιά και θα χαμογελούσε…

Ο «Δικέφαλος» έκλεισε τα αυτιά στην καφρίλα των ολίγων αμετανόητων της κερκίδας, που τον υποδέχθηκαν ως συνήθως με το γνωστό εμετικό σύνθημα, «κατάπιε» ακόμα και την διπλή προσβολή του Λετονού ρέφερι και του Πορτογάλου VARista, όταν με μια αδιανόητη απόφαση πήραν πίσω το ξεκάθαρο πέναλτι πάνω στον Ολιβέιρα. Το 1-3 θα έμοιαζε με χαριστική βολή, αλλά τσάμπα περίμενε ο Κούρτιτς με την μπάλα στα χέρια πάνω από την «άσπρη βούλα» να εκτελέσει το πέναλτι που θα το έδινε και ο πιο φανατικός φίλος του Ολυμπιακού.

Η αντίδραση του επίσημου ΠΑΟΚ, μέσω της ανακοίνωσης, τα λέει όλα: «Μη διανοηθείτε να παίξετε ξανά με τον ιδρώτα των παικτών του ΠΑΟΚ, μην προσπαθήσετε ποτέ ξανά να του στερήσετε αυτά που αξίζει μέσα στο γήπεδο. Δεύτερη προειδοποίηση δεν συνηθίζουμε να δίνουμε, μπορείτε να ψάξετε να βρείτε που βρίσκονται όσοι προσπάθησαν να μας αδικήσουν». Τελεία και παύλα.

Κι όμως, αυτός ο ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε στο χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με 22χρονο τερματοφύλακα, με τους συνομήλικους του Λύρατζη (από τους κορυφαίους), Τσαούση στα δύο άκρα της άμυνας, τον 18χρονο Κουλιεράκη να «καταπίνει» μαζί με τον Ίνγκασον τον Μπακαμπού και τον 21χρονο μετρονόμο, Ντάντας, έβαλε τη σφραγίδα του στο αποψινό ντέρμπι γιατί πολύ απλά αυτή τη φορά που προηγήθηκε (η 7η σε 8 αγώνες) έβγαλε αντίδραση και κυρίως βρήκε ένα δεύτερο γκολ από τον πιο ποιοτικό παίκτη του ρόστερ του, τον Κάλεντ Νάρεϊ. Ηταν η απόλυτη προσωπική απάντηση των παικτών του ΠΑΟΚ. Για τις μεγάλες γκέλες που έκαναν σε Ηράκλειο και Λιβαδειά.

Μια μεγάλη νίκη, που έμοιαζε βγαλμένη από τα όνειρά του, σαν να τη σχεδίασε από καιρό ο ίδιος. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 στο ένατο μόλις λεπτό, σταδιακά έριξε το τέμπο, δεν ένιωθε να απειλείται, αλλά προς το τέλος του α’ μέρους ο Χάμες Ροντρίγκες ισοφάρισε, ξετυλίγοντας με ικανοποίηση το «δώρο» του Κοτάρσκι.

Στο β’ ημίχρονο ξεκίνησε με αυτόν τον Ολυμπιακό να νιώθει, άγνωστο γιατί, 100% ασφαλείς, ώσπου ο Κάλεντ Νάρει έβαλε και το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ, με τη βολίδα στο απέναντι «παραθυράκι» του Τζολάκη.

Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν από το πρώτο ημίχρονο… παρέλαση από τη δεξιά πλευρά τους με το δίδυμο Λύρατζη-Νάρεϊ να κάνει ότι θέλει στον… αεροδιάδρομο που άφηναν ο Αγκιμπού και ο Ρέαμπτσιουκ. Ο,τι ο Μίτσελ δεν το είδε για να το διορθώσει, είναι ένα θέμα, αλλά ουδόλως μας απασχολεί, άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι παιγνίδι λαθών και αποφάσεων.

Παραμερίζοντας την σκανδαλώδη απόφαση των Τρεϊμάνις-Πινέιρο στη φάση του πεντακάθαρου διπλού πέναλτι πάνω στον Ολιβέιρα, από τον Μπα και τον Τζολάκη, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε στο υπόλοιπο του ντέρμπι να αφήσει τους «ερυθρόλευκους» να βολοδέρνουν πάνω στο χορτάρι πανικόβλητοι, στη σκέψη ότι έρχεται άλλη μια ήττα και το -10 από την κορυφή, μόλις την 8η αγωνιστική, είναι προ των πυλών.

Η ακροτελεύτια εικόνα λοιπόν του ντέρμπι είναι μια: Ο «Δικέφαλος» έφευγε «με το κεφάλι ψηλά» από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», θριαμβευτής, την ώρα που η εξέδρα «έβραζε» κατά των παικτών και του Μίτσελ.

Το ζητούμενο της αποψινής βραδιάς (τις εντυπώσεις και το γόητρο), ο Λουτσέσκου το είχε εξυπηρετήσει με τον πιο επαγγελματικό τρόπο. Στον ΠΑΟΚ, απόψε στο Φάληρο, δεν υπήρξε ούτε λάθος στον προσανατολισμό ούτε λάθος στη στρατηγική. Υπήρξε, προς στιγμήν, ένα διάστημα που υπέφερε απέναντι στην πίεση των γηπεδούχων, με τα συνεχή πατήματα στην περιοχή του, υπήρξαν ατομικά λάθη, που έδιναν την ευκαιρία στον αντίπαλο να βγει μπροστά, αλλά έμεινε όρθιος.

Άντεξε δίχως να δώσει πολλά δικαιώματα. Ούτε έπαιξε αντιαθλητικά, όπως κατηγόρησαν τον Λουτσέσκου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την συνέντευξη Τύπου. Ακόμα και στη φάση του 88ου λεπτού με τον Σάστρε να μπλοκάρει το σουτ του Ελ Αραμπί, ενώ ήταν εκτός εστίας ο Κοτάρσκι, υπήρξε πεντακάθαρο φάουλ του Μπακαμπού πάνω στον Ίνγκασον, αλλά ο Τρεϊμάνις αν και βρισκόταν σε απόσταση δύο μέτρων δεν έδωσε την παράβαση αφήνοντας το παιγνίδι να εξελιχθεί μπας και καταφέρει ο Ολυμπιακός να φτάσει για δεύτερη φορά στην ισοφάριση.

Και κάτι τελευταίο. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μάθε να ζει με τα λάθη του τερματοφύλακά του. Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος γκολκίπερ, αλλά όταν στην Τούμπα έπαιρναν την κομβική απόφαση να επενδύσουν στον 22χρονο Κροάτη γνώριζαν ότι πρέπει να κάνουν μεγάλη υπομονή και να έχουν γερό στομάχι. Ο Κοτάρσκι έχει όλο το μέλλον μπροστά του, είμαι βέβαιος ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά προς το παρόν τα λάθη του αποδεικνύονται μοιραία για την ομάδα του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό