16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Θα συμπαρασταθούμε όσο χρειαστεί στον γενναίο ουκρανικό λαό»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ανθρώπινος απολογισμός του Πολέμου στην Ουκρανία, που συμπλήρωσε πλέον δύο χρόνια, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, σύμφωνα με τα ρωσικά και τα ουκρανικά στοιχεία, όμως οι ακριβείς αριθμοί παραμένουν άγνωστοι.

Η Μόσχα και το Κίεβο κρατούν απόρρητες τις στρατιωτικές απώλειές τους και η Ρωσία κρύβει τον αριθμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί στις ζώνες που έχει καταλάβει, όπως στην κατεστραμμένη Μαριούπολη.

Οι επίσημοι απολογισμοί για τους αμάχους που έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της ρωσικής εισβολής το Φεβρουάριο του 2022 υπολείπονται πολύ της πραγματικότητας, επειδή δεν έχει καταστεί δυνατό να γίνει ποτέ ένας ανεξάρτητος απολογισμός καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στα εδάφη της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία.

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Χ (πρώην Twitter) αναφέρθηκε στη συμπλήρωση δύο ετών από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: «Ο γενναίος ουκρανικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για να υπερασπιστεί την ελευθερία του», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού της χώρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:

«Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια πολέμου στην Ευρώπη. Ο γενναίος ουκρανικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για να υπερασπιστεί την ελευθερία του και τις κοινές μας αξίες στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα τους συμπαρασταθούμε για όσο χρειαστεί». 

Today marks two years of war in Europe. The brave Ukrainian people continue to fight to defend their freedom and our common values in the European family. We will stand by them for as long as it takes.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 24, 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό