21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

‘Θα λύσει όλα τα φετινά μας προβλήματα’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σαρλ Λεκλέρ είπε ότι η πρόοδος της Scuderia με το μονοθέσιο του 2024 είναι ικανή να σβήσει την «κατάθλιψη» της ιταλικής ομάδας που έχει προκαλέσει η φετινή κυριαρχία της Red Bull Racing.

Η υπεραισιοδοξία σπανίζει στη Formula 1, κυρίως λόγω της ταχύτητας με την οποία αλλάζουν τα πράγματα και της άγνωστης κατάστασης του ανταγωνισμού, όμως αυτή τη φορά ο Σαρλ Λεκλέρ δεν την έκρυψε μιλώντας για το νέο μονοθέσιο που κατασκευάζει η Scuderia Ferrari για το 2024.

Εν μέρει η αισιοδοξία αυτή του Μονεγάσκου έχει τις ρίζες της στο γεγονός ότι η ιταλική ομάδα άρχισε να καταλαβαίνει εις βάθος και να λύνει πολλά από τα προβλήματα της φετινής SF-23 μετά το GP Ολλανδίας στο τέλος Αυγούστου.

Αυτό άρχισε να αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα της ομάδας, που της έδωσαν το πάνω χέρι από τις Mercedes και Aston Martin και της επέτρεψε να κερδίσει το GP Σιγκαπούρης με τον Κάρλος Σάινθ. Ωστόσο, το χάσμα από τη Red Bull εξακολουθεί να παραμένει χαώδες.

Σε ερώτηση αν το χάσμα αυτό προκαλεί κατάθλιψη στη Scuderia, στο πλαίσιο του GP του Κατάρ αυτού του τριημέρου (6-8/10), ο Λεκλέρ απάντησε: «Από μία άποψη πρέπει πάντοτε να κοιτάζεις τον εαυτό σου, και νομίζω ότι στο δεύτερο μισό της χρονιάς, και μετά το Ζάντβορτ, μάθαμε πολλά. Οπότε, από την άποψη αυτή είμαστε χαρούμενοι.

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari SF-23 στο GP Ιαπωνίας 2023
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Όμως από την άλλη, φυσικά καταλαβαίνουμε ότι η Red Bull είναι ακόμα πολύ μακριά. Η McLaren έκανε επίσης το peak της, και όταν φτάνει στο peak της είναι πολύ δυνατή – όπως συνέβη στη Σουζούκα. Όμως ναι, σε γενικές γραμμές είμαστε περισσότερο χαρούμενοι με όσα έχουμε μάθει παρά με την απόσταση από τη Red Bull», πρόσθεσε ο 25χρονος.

Και έτσι έφτασε στο θέμα της Ferrari του 2024: «Με όσα έχουμε μάθει, μπορούμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στο τέλος, το οποίο θα μας βοηθήσει να κλείσουμε την απόσταση από τη Red Bull το συντομότερο δυνατόν», τόνισε.

Με αυτό τον τρόπο, ο Λεκλέρ άφησε να εννοηθεί ότι το νέο μονοθέσιο που θα περάσει τις πύλες του Μαρανέλο να έχει επιλύσει τα φετινά θεμελιώδη προβλήματα της SF-23. Και αυτό από μόνο του θα αποτελέσει μια πολύ αποδοτικότερη βάση βελτίωσης για το cavallino της νέας σεζόν.

Ένα από τα προβλήματα αυτά είναι η υποστροφική τάση της SF-23, η οποία είναι απολύτως αταίριαστη με τις οδηγικές προτιμήσεις του Λεκλέρ. Ο 25χρονος το επιβεβαίωσε, λέγοντας: «Τα προβλήματα του αυτοκινήτου είναι ακόμη παρόντα. Πιστεύω ότι για να τα εξαλείψουμε χρειάζεται ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο. Αυτός είναι ο στόχος για την επόμενη χρονιά.

Δούλεψα αρκετά με το φετινό μονοθέσιο διότι, προς στιγμήν, δεν ισχύει πως δεν μπορεί να γίνει υπερστροφικό. Μπορούμε να το στήσουμε όπως κάθε άλλο αυτοκίνητο, αλλά όταν είναι υπερστροφικό είναι και υπερβολικά ασταθές σε απόδοση.

Συνεπώς, πρέπει να το οδηγούμε με υποστροφικό στήσιμο, και αυτό είναι μια πρόκληση για μένα, για την προσπάθειά μου να χρησιμοποιήσω το οδηγικό μου στιλ για να πετύχω το χρόνο στο γύρο. Προσπάθησα να βελτιώσω και να καταλάβω τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το οδηγικό μου στιλ διαφορετικά. Δούλεψε λίγο καλύτερα στην Ιαπωνία, αλλά δεν θα έλεγα ότι θα κάνει καμιά ιδιαίτερη διαφορά για το υπόλοιπο της σεζόν», κατέληξε ο Λεκλέρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό