20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Θα καταλάβουμε χειμώνα το Σάββατο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους πιο ισχυρές.

Πιο αναλυτικά, από το πρωί του Σαββάτου θα υπάρξει σταδιακή ύφεση των φαινομένων στα δυτικά, αλλά στην ανατολική χώρα και κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στη Χαλκιδική τα φαινόμενα θα διατηρηθούν κατά τόπους ισχυρά μέχρι και το απόγευμα.

Από το απόγευμα και μετά, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και της βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 8 και στα κεντρικά και βόρεια τμήματά του έως 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Συγκεκριμένα, στα κεντρικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 8 με 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 15 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθεί παγετός, δηλαδή αρνητικές θερμοκρασίες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες που πρόσκαιρα τα ξημερώματα θα είναι πιο έντονες. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές κατά τόπους και κατά διαστήματα, κυρίως στα βόρεια του νομού. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στην Πάρνηθα και την Πεντέλη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα σταματήσουν, ενώ στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό