17.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

«Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα Τετάρτη (6/3) ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρωτοφανή απόφαση του μητροπολίτη Κερκύρας, Νεκτάριου, να απαγορεύσει την είσοδο στην εκκλησία σε βουλευτές επειδή υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η αναγκαιότητα να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέτει σύντομα τη σχετική πρόταση Νόμου».

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου έρχεται μετά την απόφαση της Ιερατικής Σύναξης της Εκκλησίας Κέρκυρας, η οποία, αφού κατηγορεί τους δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης Αλέκο Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ότι «έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» με την ψήφο τους στο νόμο για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, ανακοινώνει ότι δεν θα πρέπει να θεωρούν εαυτούς πλέον ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας!

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

«Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να θέσει εκτός Εκκλησίας τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, καθώς και τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μπιάγκη, με αφορμή το ότι άσκησαν με συνέπεια τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, μας αναγκάζει να «υπενθυμίσουμε» στην Εκκλησία τον δικό της ρόλο στην κοινωνία για αλληλεγγύη και αδελφοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση αυτή, επιστρέφει στην Μητρόπολη την «βαθιά απογοήτευση» που αναφέρει στην ανακοίνωσή της και την καλεί να αναλάβει τις δικές της ευθύνες απέναντι στο ποίμνιό της. Να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς καταδίκες και «αφορισμούς», αλλά με αγάπη, σεβασμό, κατανόηση και δεκτικότητα απέναντι σε όλους.

Αυτό που αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά είναι η αναγκαιότητα να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέτει σύντομα τη σχετική πρόταση Νόμου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό