18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Θα ενισχύσουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις σε Αιγαίο και Κύπρο» δηλώνει ο Τσελίκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν υποστήριξη ότι η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία με τον εξοπλισμό των νησιών

Η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να το τραβήξει στα άκρα, αφενός με το νέο μνημόνιο με τη Λιβύη για έρευνες υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της αφρικανικής χώρας που ορίζεται με βάση το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και αφετέρου με την ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνάμεων στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Σε ένα νέο παραλήρημα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, εξαπέλυσε σήμερα το απόγευμα νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδας, την οποία κατηγόρησε, ότι απειλεί την Τουρκία, αφενός με την παραχώρηση νέων βάσεων στις ΗΠΑ και αφετέρου με την στρατικοποίηση των νησιών, παραβιάζοντας την Συνθήκη της Λωζάνης. Επιτέθηκε δε και στις ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι ανατρέπει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, αφενός με τις νέες βάσεις στην Ελλάδα, οι οποίες όπως υποστήριξε, δεν αφορούν την Ρωσία, αλλά χρησιμοποιούνται ως επιθετική ενέργεια απέναντι στην Τουρκία και αφετέρου για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Τσελίκ επιτέθηκε και προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «ενώ απειλεί την Τουρκία, κρύβεται πίσω από κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ». Ακόμη, παραποιώντας την πραγματικότητα, επικαλέστηκε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων, ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά για την Τουρκία και αποκρύπτοντας το επιχείρημα της Αθήνας, ότι αυτό γίνεται εξαιτίας των απειλών της Άγκυρας, υποστηρίζει διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, ότι «η Ελλάδα πάει στα νησιά τα όπλα που παίρνει, για να παρενοχλεί και να απειλεί την Τουρκία».

Καταλήγοντας, ο Τσελίκ είπε, ότι «από εδώ και στο εξής, η Τουρκία θα αυξήσει περαιτέρω την στρατιωτική της δύμανη στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Σε επίπεδο δε ισορροπίας δυνάμεων, θα αυξήσουμε τις δυνάμεις μας στο Αιγαίο, σε επίπεδο που κανείς δεν θα μπορεί να μας απειλήσει. Αλλά το βασικότερο είναι, οι σύμμαχοί μας να μην προκαλούν την Ελλάδα σε τέτοιες ενέργειες. Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο διπλωματικό κράτος. Όμως η πλευρά που έφυγε από το τραπέζι, είναι η Ελλάδα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό