16.6 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Θα έχει κάμερα 48 Megapixel, 8K και Pixel-binning;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νέα σειρά iPhone 14 βρίσκεται μόλις 7 μήνες μακριά και θα ενσωματώνει νέο επεξεργαστή A16 Bionic και αρκετές νέες τεχνολογίες στον τομέα της κάμερας όχι απαραίτητα δανεισμένες από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone 13.

Μπορεί να είναι σχετικά νωρίς για εικασίες όμως υπάρχουν ήδη ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και φήμες για τ τούμπανα μοντέλα της επόμενης σειράς και συγκεκριμένα για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Αυτά θα έχουν νέο σχεδιασμό με διπλό notch στην οθόνη και χωρίς notch.

Σε ότι αφορά την κάμερα των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max λέγεται ότι θα έχει νέο βασικό αισθητήρα 48 Megapixel και δυο ακόμα από 12 Megapixel ο κάθε ένας, ένας zoom και ένας ultra-wide. Στον τομέα του βίντεο μάλλον θα δούμε για πρώτη φορά iPhone να τραβάει 8K.

Μπορεί να σκέφτεστε μεγάλες φωτογραφίες 48 Megapixel αλλά το πιο πιθανό είναι η Apple να εφαρμόσει την τεχνολογία Pixel-Binning που συνδιάζει όλα τα pixel του αισθητήρα δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο το οποίο απορροφά περισσότερο φως για καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις συνθήκες και αυτές με χαμηλό φωτισμό.

Ανυπομονείτε;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr, και MetaMeta.gr.

Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό