16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Θέλουμε να αυξήσουμε τους φίλους μας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στόχος της Τουρκίας είναι να αυξήσει τους φίλους της και σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει και η επίσκεψη στην Ελλάδα, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Δεν βλέπουμε τη διπλωματία ως μια κατάσταση όπου η μία πλευρά χάνει και η άλλη κερδίζει. Εφαρμόζουμε με επιτυχία τη στρατηγική μας για αύξηση του αριθμού των φίλων μας στην εξωτερική πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο είναι και η επίσκεψη στην Ελλάδα που σκοπεύουμε να κάνουμε στις 7 Δεκεμβρίου».

Και συνέχισε: «Είχαμε διαφωνίες με την Ελλάδα χθες και θα έχουμε και αύριο. Ομοίως, θα υπάρξουν και εκείνοι που θα επιδιώξουν να επωφεληθούν από αυτές τις συγκρούσεις. Το γεγονός αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ως δύο γειτονικές χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα, το ίδιο κλίμα και την ίδια γεωγραφία, δεν μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος. Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία μπορούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας και ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ατζέντα των συζητήσεων είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό