24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θέλει να γιορτάσει την ανανέωση με τον Αλμέιδα, με νέα νίκη επί της Κηφισιάς και πρόκριση στους ‘8’

Ειδήσεις Ελλάδα

Το παιχνίδι με την Κηφισιά μπορεί να λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα για επιπλέον λόγους μετά και την επέκταση του συμβολαίου του Ματίας Αλμέιδα έως και το καλοκαίρι του 2028. Οι σκέψεις του “Πελάδο” για το “τσεκάρισμα” του εισιτήριου στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Το ματς με την Κηφισιά (11/01, 19:00, COSMOTE Sport 2 και Live SPORT24) μπορεί να μπήκε για την ΑΕΚ (έστω και ελαφρά) σε δεύτερη μοίρα, κυρίως λόγω της επέκτασης του συμβολαίου του Ματίας Αλμέιδα μέχρι και το καλοκαίρι του 2028, ένα συμβόλαιο ζωής και μάλιστα με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 10 εκατομμύριων ευρώ. Πραγματικά πρόκειται για μια ρήτρα μαμούθ για τα ελληνικά δεδομένα.

Το πρωτεύον όμως δεν είναι αυτό. Η ΑΕΚ βρήκε μετά από καιρό έναν προπονητή που έχει ταυτιστεί με τον σύλλογο και όσα πρεσβεύει, που παρουσιάζει στο χορτάρι μια ομάδα με αρχή – μέση και τέλος και την ίδια στιγμή θέλει να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας για πολλά χρόνια.

Την ίδια στιγμή και το σκορ του πρώτου αγώνα επιτρέπει στην Ένωση να προχωρήσει σε αλλαγές, να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες ενόψει του κρίσιμου Ιανουαρίου που ακολουθεί με τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια στη Super League αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet (αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο με την Κηφισιά).

Κόντρα στην πρωτοπόρο του Β’ ομίλου της Super League 2, οι φίλοι της ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν με τον Ματίας Αλμείδα για το νέο του συμβόλαιο και να πανηγυρίσουν μια ακόμα νίκη στο νεότευκτο σπίτι της Ένωσης.

Στα αγωνιστικά, ο Ματίας Αλμέιδα άφησε εκτός αποστολής για να πάρουν ανάσες τους Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, ενώ εκτός για ένα ακόμα παιχνίδι έμεινε και ο Φράνσον που προπονήθηκε για πρώτη φορά χθες (10/01) και κρίθηκε ανέτοιμος.

Αντίθετα πήρε μαζί τους Κοσίδη, Μαχαίρα, Μουστακόπουλου και Ντάικο, προκειμένου να πάρουν και αυτοί χρόνο συμμετοχής κόντρα στην ομάδα των βορείων προαστίων.

Η πιθανή ενδεκάδα κόντρα στην Κηφισιά

Ο Ματίας Αλμέιδα θα διατηρήσει το ίδιο σύστημα για ένα ακόμα παιχνίδι. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Την τετράδα της άμυνας θα συντελέσουν ο Λάζαρος Ρότα στα δεξιά, που ξεπέρασε την ίωση, οι Σίμος Μήτογλου και Γιώργος Τζαβέλλας και ο Βεντάτ Ραντόνια.

Στον άξονα το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθούν οι Γιόνσον και Γαλανόπουλος και στις δύο πτέρυγες ο Στίβεν Τσούμπερ και ο Πάολο Φερνάντες, προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους ενόψει της συνέχειας. Δεδομένη είναι και η επιστροφή του Φαν Βερτ στην ενδεκάδα, όπως και του Πέτρου Μάνταλου, το πιθανότερο ως δίδυμο με τον Ολλανδό φορ.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με την Κηφισιά: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Ντάικο, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερνάντες, Κοσίδης, Μαχαίρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό