21.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η Zeekr μπαίνει και στον κόσμο των επιδόσεων…

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτό είναι το Zeekr 001 FR. Το μοντέλο που αναπαριστά τις νέες βλέψεις της κινεζικής εταιρίας στον ευρύτερο χώρο των μοντέλων επιδόσεων αλλά ταυτόχρονα, το μοντέλο για το οποίο δεν έχουμε ακόμα πολλές πληροφορίες καθώς η Zeekr έδωσε στη δημοσιότητα μονάχα δύο φωτογραφίες χωρίς να τις συνοδεύει με νούμερα ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.

Οι δύο φωτογραφίες δείχνουν το 001 FR στην πίστα και αφού η εταιρία μπαίνει κατευθείαν στο… ψητό και αποκαλύπτει την κορυφαία έκδοση του 001 στο σύνολο της, έχουμε την ευκαιρία να δούμε όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στο αμάξωμα. Αλλαγές όπως ο νέος εμπρός προφυλακτήρας με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τις κόκκινες λεπτομέρειες και το πιο επιθετικό splitter που καταλήγει σε δύο πτερύγια στις άκρες του. Νέα είναι και η γρίλια αλλά και τα φωτιστικά σώματα με τα φιμέ κρύσταλλα ενώ στο πλάι, ξεχωρίζουν τα φαρδύτερα μαρσπιέ και οι χαρακτηριστικές μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος που ενδεχομένως να κρύβουν ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και κατά πιθανότητα “ντύνονται” με ελαστικά πιο σπορ προσανατολισμού. Στο πίσω μέρος δε, την παράσταση κλέβει η ανθρακονημάτινη οροφή και ο έντονος διαχύτης που ενσωματώνεται στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Φωτογραφίες από την καμπίνα δεν έχουμε αλλά η λογική λέει ότι και εκεί θα έχουμε κάποιες αναβαθμίσεις είτε με νέα υλικά (βλ. Alcantara) είτε με πιο σπορ εξοπλισμό.

Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ετοιμάζει η Zeekr για τα μηχανικά της κορυφαίας έκδοσης του 001. Να θυμίσουμε ότι το standard μοντέλο είναι διαθέσιμο με 3 διαφορετικές μπαταρίες η μεγαλύτερη εκ των οποίων έχει χωρητικότητα 140 kWh ενώ η ισχυρότερη εκδοχή του προσφέρει περί τα 544 άλογα χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες. Το “FR” θα διατηρήσει το ίδιο set-up ή υπάρχει χώρος να… στριμωχτεί ένας ή ακόμα και δύο ηλεκτροκινητήρες εκτοξεύοντας την ιπποδύναμη του μοντέλου και κατά συνέπεια, τις επιδόσεις του; Αναμενόμενα, ανάλογη θα είναι και η εκτόξευση της τιμής του μοντέλου, με κινέζικα media να αναφέρουν ότι ενώ η βασική έκδοση ξεκινά από τα 300.000 yuan (περί τα €37.750 με την τρέχουσα ισοτιμία), το 001 FR ενδέχεται να ξεκινά από το 1 εκατομμύριο yuan (€125.775 με την τρέχουσα ισοτιμία). Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε όταν η Zeekr αποφασίσει να παρουσιάσει το μοντέλο αν και σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση για το πότε μπορεί να συμβεί αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό