23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Zeekr έφτασε στην Ευρώπη με δύο ηλεκτρικά μοντέλα [Τιμές]

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως είχε προαναγγείλει, η Zeekr ξεκινά την εμπορική της πορείας στην Ευρώπη, ανοίγοντας τις παραγγελίες για τα Zeekr 001 και Zeekr X στην Σουηδία και την Ολλανδία. Το λανσάρισμα τους είναι προγραμματισμένο για το ερχόμενο φθινόπωρο, με την τιμή του πρώτου στην αγορά της Ολλανδίας να ξεκινά από τα 60.490 ευρώ και του δεύτερου από τα 45.990 ευρώ.

Επιπλέον, με τις προ-παραγγελίες η πολυτελής κινέζικη μάρκα προσφέρει έναν χρόνο δωρεάν Premium Data Connectivity, την εγκατάσταση ενός Wallbox στην οικία του πελάτη ή 4 μήνες δωρεάν φόρτιση σε συνεργασία με μία εταιρία που θα διαλέξει η Zeekr και τρία χρόνια δωρεάν service/συντήρηση.

Σε δηλώσεις του σε ειδική διοργάνωση για το λανσάρισμα της Zeekr στην Ευρώπη, ο επικεφαλής της εταιρίας στην ήπειρο μας, Σπύρος Φωτεινός, τόνισε ότι η Zeekr επέλεξε να λανσάρει τα μοντέλα της στην Σουηδία και την Ολλανδία, καθώς αυτές είναι ιδιαίτερα προηγμένες στο τομέα της ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, τα διδάγματα από αυτές τις χώρες θα φανούν χρήσιμα για την Zeekr, πριν κάνει διαθέσιμα τα μοντέλα της σε άλλες χώρες, όπως την Δανία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Νορβηγία εντός του 2024, με τον Φωτεινό να τονίζει:
Προγραμματίζουμε μέχρι το 2026 να καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ευρώπης. Θα έρθουν κι άλλα μοντέλα, τα οποία θα δείτε μέσα στα επόμενα χρόνια με τον στόχο, βεβαίως, να έχουμε παρουσία σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Η τιμή του Zeekr 001 αφορά την έκδοση Long Range RWD, απόδοσης 272 ίππων και 440 χλμ. αυτονομίας, ενώ η έκδοση Privilege AWD (επιπλέον 5.000 ευρώ), φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 428 ίππων και αυτονομία έως 400 χλμ. Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου μπορείς να τα δεις εδώ.
Για το Zeekr 001, η βασική έκδοση είναι η Long Range RWD, που φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων και αυτονομία 620 χλμ. Η έκδοση Performance Dual Motor AWD κοστίζει 3.000 ευρώ επιπλέον, και φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 544 ίππων και αυτονομία έως 590 χλμ. Τέλος, η κορυφαία έκδοση Privilege Dual Motor AWD κοστίζει 67.490 ευρώ και διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 544 ίππων. Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου μπορείς να τα δεις εδώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό