19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η xMEMS παρουσιάζει τα πρώτα στον κόσμο solid-state υπερηχητικά ακουστικά TWS

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλα τα ακουστικά που κυκλοφορούν χρησιμοποιούν φυσικούς ενισχυτές για να παράγουν ήχο, ο οποίος στη συνέχεια μεταδίδεται σε ένα διάφραγμα και φτάνει στα αυτιά μας.

Η μέθοδος αυτή έχει τις ρίζες της περισσότερα από 100 χρόνια πίσω, ωστόσο τώρα τα εργαστήρια xMEMS προσφέρουν μια εναλλακτική με το υπερηχητικό solid-state ηχείο τους Cypress για ασύρματα ακουστικά TWS. Αυτά τα ηχεία βασίζονται σε υπερηχητικούς ήχους παλμών που κανονικά είναι ανεπαίσθητοι από την ανθρώπινη ακοή.

Η κύρια καινοτομία της xMEMS βασίζεται στην τεχνολογία της για μετατροπή υπερηχητικών σημάτων σε ήχους που μπορεί να ακούσει ο χρήστης. Το ηχείο μπορεί να παράγει υπερηχητικούς παλμούς ήχου που στη συνέχεια μεταδίδονται σε έναν αποδιαμορφωτή, o oποίος τους μετατρέπει σε ακουστικό ήχο για τον χρήστη.

Οι παλμοί υπερήχων προσφέρουν ένα ακριβές ακουστικό αντίγραφο του σήματος πηγής τους, το οποίο θα πρέπει να μεταφράζεται σε ανώτερη αναπαραγωγή ήχου σε όλες τις συχνότητες ήχου.

Τα ηχεία υπερήχων Cypress υποστηρίζεται ότι προσφέρουν καλύτερη ποιότητα και πιο λεπτομερή ήχο σε σύγκριση με τα ηχεία με πηνίο, ενώ εξακολουθούν να υποστηρίζουν υψηλής ανάλυσης και spatial ήχο.

Κάθε ηχείο Cypress MEMS έχει διαστάσεις 6,3 x 6,5 x 1,65 mm και θα πρέπει επίσης να προσφέρει πιο δυνατά και βαθύτερα μπάσα από τα συμβατικά ηχεία. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το νέο της ηχείο υπερήχων μπορεί να παράγει στάθμη ηχητικής πίεσης χαμηλής συχνότητας 140dB (SPL) και να φτάνει έως και τα 20Hz.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το ευρύτερο εύρος ζώνης ANC που επιτρέπει στα ακουστικά με ηχεία Cypress MEMS να αποκλείσουν περισσότερους ανεπιθύμητους θορύβους υψηλότερης συχνότητας γύρω σας. Τα νέα ηχεία διαφημίζονται επίσης ότι προσφέρουν χαμηλότερη καθυστέρηση χάρη στον σταθερό χρόνο μετατροπής ηλεκτρικής σε ακουστική.

Τα ηχεία υπερήχων Cypress από την xMEMS θα παρουσιαστούν στην CES 2024, ενώ η μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024. Η εταιρεία δεν μοιράστηκε ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές, αλλά αποκάλυψε ότι έχει συνάψει κατασκευαστική συνεργασία με την TSMC.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό