23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Xiaomi μάλλον θα αντικαταστήσει το MIUI με το MiOS

Ειδήσεις Ελλάδα

H Xiaomi και η διεπαφή Android MIUI πάνε μαζί από το 2010, με το MIUI να διαθέτει πλέον μια παγκόσμια βάση χρηστών με πάνω από 564 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Η τελευταία έκδοση είναι η MIUI 14 που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Από ότι φαίνεται, η Xiaomi θέλει να κάνει μια μεγάλη αλλαγή με την επόμενη έκδοση της προσαρμοσμένης διεπαφής της, καθώς ο αξιόπιστος tipster Digital Chat Station είναι βέβαιος ότι η Xiaomi θα αντικαταστήσει το MIUI με ένα ολοκαίνουργιο MiOS.

Πρέπει να δούμε τώρα αν το MiOS θα είναι απλώς ένα skin Android όπως το MIUI ή αν η Xiaomi αναπτύσσει πραγματικά ένα νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά. Προηγούμενες φήμες υποδηλώνουν ότι η Xiaomi θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της Huawei λανσάροντας το δικό της λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Android Open Source Project (AOSP), το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα smartphone, τα tablet, τα wearables και τα ηλεκτρικά οχήματα της Xiaomi.

Η Xiaomi είχε ήδη κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα MiOS και το domain mios.cn στην Κίνα και έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για μια έκδοση beta για προγραμματιστές του MiOS στα κινεζικά μέσα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό