16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η WWF κηρύχτηκε «ανεπιθύμητη» 1 μήνα μετά τη Greenpeace

Ειδήσεις Ελλάδα

Η WWF χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητη οργάνωση» στη Ρωσία. Τον Μάιο είχε χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητη» και η οργάνωση Greenpeace.

Το ρωσικό παράρτημα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητη οργάνωση», κάτι που ισοδυναμεί με απαγόρευση της δράσης της στη χώρα.

Ειδικότερα, η γενική εισαγγελία της Ρωσίας κατηγορεί το παράρτημα της WWF στη χώρα ότι προκαλεί «απειλές για την ασφάλεια στον οικονομικό τομέα». Η WWF οργάνωσε «μεροληπτικές» εκστρατείες εναντίον της βιομηχανίας ενέργειας, πετρελαίου και φυσικού αερίου με στόχο να περιοριστεί η οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, υποστηρίζει η Μόσχα.

Τον Μάιο είχε χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητη» και η οργάνωση Greenpeace.

Η WWF, που δραστηριοποιείται στη Ρωσία από το 1994, χαρακτηρίστηκε «ξένος πράκτορας» τον Μάρτιο. Ο χαρακτηρισμός αυτός, που αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιος επιδίδεται σε κατασκοπευτικές ενέργειες, έχει αποδοθεί σε πολλούς δημοσιογράφους, ακτιβιστές και άλλους τα τελευταία χρόνια.

Moscow has declared the World Wildlife Fund “undesirable” and banned it from operating in Russia.https://t.co/zh6yjtp6SK

— POLITICOEurope (@POLITICOEurope) June 21, 2023

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό