23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η VW σταματά να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη Νορβηγία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο εισαγωγέας της VW στη Νορβηγία, η εταιρία Moller Mobility Group, έκανε γνωστό ότι -από τις αρχές του 2024- θα αφαιρέσει από τους τιμοκαταλόγους της στην αγορά της Νορβηγίας όλα τα μοντέλα που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα πουλά στη σκανδιναβική χώρα αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, χωρίς ωστόσο να γίνεται σαφές εάν η κίνηση θα περιλαμβάνει και τα επαγγελματικά οχήματα της VW.

Η Νορβηγία είναι η ηγέτιδα χώρα στην πώληση και τη διείσδυση των EVs στην αγορά, ενώ τον περασμένο μήνα τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV) και τα plug-in υβριδικά (PHEV) οχήματα αντιπροσώπευαν το 93% όλων των πωλήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων. Τα BEV να αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πωλήσεων, με τη VW να έχει παραδώσει 102.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στη Νορβηγία τα τελευταία 10 χρόνια.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της Νορβηγίας παραμένει το Tesla Model Y με περίπου 20.202 ταξινομήσεις φέτος. Πίσω του, ακολουθεί το VW ID.4 με 5.832 πωλήσεις φέτος, τοποθετώντας το ελαφρώς μπροστά από ένα άλλο προϊόν του ομίλου της VW, το Skoda Enyaq με 4.730 πωλήσεις. Άλλα δημοφιλή αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που προσφέρει η VW στη Νορβηγία είναι το ID.3 με 2.788 πωλήσεις φέτος, το νέο ID. Buzz Cargo με 2.624 πωλήσεις, και τα ID. Buzz Pro και ID.5 με πωλήσεις 1.372 και 1.228 μονάδων αντίστοιχα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό