18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η VW εξέλιξε σύστημα για την απομάκρυνση των… καγκουρό (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα ατυχήματα με ζώα μπορούν να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες τόσο για το ίδιο το ζώο όσο και για τους επιβάτες του αυτοκινήτου. Που σε πολλές περιπτώσεις υφίσταται εκτεταμένες ζημιές.

Οι πιθανότητες είναι σαφώς μεγαλύτερες σε περιοχές που παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ζώων -στη χώρα μας μπορεί να είναι π.χ. αγριογούρουνα, στη Σκανδιναβία τάρανδοι και στην Αυστραλία καγπουρό.

Ο μεγάλος αριθμός των τελευταίων οδήγησε τη VW, κατά δήλωσή της, να εξελίξει ένα σύστημα -για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με ειδικούς επιστήμονες του Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης- που εκπέμπει ήχους που είναι ενοχλητικοί για τα καγκουρό.

Έτσι αυτά απομακρύνονται από το αυτοκίνητο και σε ποσοστό που φτάνει το 90% αποφεύγονται τα ατυχήματα.

Το σύστημα που ονομάζεται RooBadge τοποθετείται στη θέση του συμβατικού σήματος της VW στο Amarok, το οποίο με τη σειρά του αντικαθίσταται από ένα άλλο διάτρητο.

Το RooBadge λειτουργεί είτε αυτόματα όταν το Amarok μπαίνει σε περιοχή που υπάρχουν πολλά καγκουρό είτε ελέγχεται από το σύστημα infotainment που λέγαμε.

Η VW αναφέρει πως θέλει να το εξελίξει και για άλλα ζώα -τα αγριογούρουνα ίσως που είπαμε, ενώ υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή του που μοιάζει με ηχείο και μπαίνει κάτω από την πινακίδα οποιουδήποτε αυτοκινήτου.

Πάντως υπάρχει μια πιθανότητα το RooBadge να είναι και το πρωταπριλιάτικο αστείο της μάρκας που έχει μια παράδοση -κορυφαίο ήταν το Voltwagen- να τα αποκαλύπτει πρόωρα.

Αν έλεγε πως απομακρύνει τους κάγκουρες αντί για τα καγκουρό θα ήταν σίγουρα πρωταπριλιάτικο…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό